De Voorleeswedstrijd gaat door!

Gepubliceerd op: 12 januari 2021 13:52

Wie wordt onze regiokampioen in de Nationale Voorleeswedstrijd? In februari en maart gaan de schoolkampioenen in onze regio de strijd met elkaar aan. Dat kan zo nodig online, dus het gaat zeker door.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een spannende leesbevorderingscampagne voor leerlingen in groep 7 en 8. Ook in onze regio doen veel scholen mee. Elke school heeft al een schoolkampioen gekozen.

De schoolkampioenen komen in februari tegen elkaar uit in de plaatselijke finales in Leerdam (Vijfheerenlanden), Vianen (Vijfheerenlanden), Houten en IJsselstein. De plaatselijke kampioenen doen op 10 maart mee aan de regiofinale voor Lek & IJssel.

Onze regiokampioen doet mee aan de provinciale finale in april. Alle provinciale winnaars strijden tenslotte in de landelijke finale op 26 mei in Utrecht.

Het gaat door!

In 2020 zijn door de coronacrisis alleen de lokale finales gehouden. Dit jaar gaat de wedstrijd hoe dan ook door, in aangepaste vorm. Afhankelijk van de dan geldende maatregelen houden wij de plaatselijke finales en de regiofinale in de Bibliotheek (met weinig of geen publiek) of online.

De Nationale Voorleeswedstrijd

Dit jaar wordt de Nationale Voorleeswedstrijd voor de 28e keer georganiseerd. Alle basisscholen kunnen meedoen.

De Bibliotheek Lek & IJssel organiseert de lokale voorleeswedstrijd in Houten, IJsselstein, Leerdam (Vijfheerenlanden) en Vianen (Vijfheerenlanden) en de regiofinale.