Goed bezig met lezen

Gepubliceerd op: 20 januari 2020 13:52

Wie volgt Mila Heesbeen op als onze regiokampioen in de Nationale Voorleeswedstrijd? In februari en maart gaan de schoolkampioenen in onze regio de strijd met elkaar aan.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een spannende leesbevorderingscampagne voor leerlingen in groep 7 en 8. Ook in onze regio doen veel scholen mee. Ze hebben inmiddels op school hun schoolkampioen gekozen.

Aangemoedigd door hun klasgenoten strijden de schoolkampioenen in februari in de plaatselijke finales in Vijfheerenlanden, Houten en IJsselstein. De plaatselijke kampioenen doen in maart mee aan de regiofinale voor Lek & IJssel.

Onze regiokampioen doet mee aan de provinciale finale op 20 april in Theater De Kom in Nieuwegein. Alle provinciale winnaars strijden tenslotte in de landelijke finale op 27 mei.

De Nationale Voorleeswedstrijd

Dit jaar wordt de Nationale Voorleeswedstrijd voor de 27e keer georganiseerd. Alle basisscholen kunnen meedoen.

De Bibliotheek Lek & IJssel organiseert de lokale voorleeswedstrijd in Houten, IJsselstein en Vijfheerenlanden en de regiofinale.