Veranderingen in je Bibliotheek

Gepubliceerd op: 29 november 2018 16:30

Op 3, 4 en 5 december schakelen we over op een nieuw systeem voor het gebruik van onze computers, printen, kopiëren en betalen in de Bibliotheek. Lees wat er verandert.

Overschakeling begin december

• We vervangen de printer/kopieermachine.
  • We installeren een nieuw systeem voor gebruik van onze computers en printen.
  • De betaalautomaat verdwijnt. Betalen in de Bibliotheek kan bij de nieuwe 'printzuil' naast de printer.

Dit gebeurt op 3 december in IJsselstein, op 4 december in Vianen en op 4 en 5 december in Houten-Centrum en -Schoneveld. Op deze dagen kun je helaas geen gebruik maken van onze computers, niet printen en niet kopiëren.

Neem altijd je pas mee

Om te internetten en om te printen heb je voortaan een pas nodig:

• Ben je lid van de Bibliotheek Lek & IJssel?
    Dan heb je genoeg aan je bibliotheekpas.
  • Ben je geen lid van onze Bibliotheek?
    Dan kun je een bezoekerspas lenen. Je betaalt (contant en gepast) € 2,00 borg. Als je de Bibliotheek verlaat, lever je de bezoekerspas weer in en krijg je € 2,00 terug.
    Ben je nog geen 18? Word gratis lid. Dan kun je niet alleen internetten en printen, maar ook lenen.

Kopiëren kan ook zonder bibliotheek- of bezoekerspas (met bankpas, contactloos betalen).

Het gebruik van onze computers en internet blijft gratis.

Nieuwe mogelijkheden

• Persoonlijke omgeving: onze leden kunnen printopdrachten en documenten enkele dagen opslaan.
  • Meer privacy: de printer drukt je printopdracht pas af als jij met je pas bij de printer staat.
  • Betalen uit je tegoed op je bibliotheekpas: dat kan nu ook bij printen en kopiëren.
  • Contactloos betalen: voor printen, kopiëren of om je tegoed op je bibliotheekpas op te waarderen.
  • Printen vanaf je eigen laptop (in de Bibliotheek): met bibliotheekpas of bezoekerspas, via de website biebprinten.nl.
  • Printopdrachten opgeven vanaf een andere locatie: met je bibliotheekpas, via de website biebprinten.nl.

Betalen in de Bibliotheek

De betaalautomaat verdwijnt uit de Bibliotheek, in plaats daarvan komt er een 'printzuil' naast de printer.

• In IJsselstein en Vianen kun je niet meer met munten of PIN betalen, alleen contactloos of uit je tegoed. Contributie betaal je via automatische incasso, iDEAL of overschrijving.
  • In Houten-Centrum en Houten-Schoneveld kun je vanaf februari bij de printzuil ook betalen met PIN. Tot dan blijft naast de printzuil ook de betaalautomaat in gebruik.