Tropenrooster op extreem warme dagen

Gepubliceerd op: 6 juni 2019 14:33

Bij extreme temperaturen past de Bibliotheek IJsselstein de openingstijden aan. Bij een verwachte buitentemperatuur van 30 graden of meer is de Bibliotheek alleen ’s ochtends open, tot 13.00 uur.

We hopen op je begrip!

De Bibliotheek is ’s middags wel telefonisch bereikbaar. De inleverbrievenbus aan de buitenzijde van de Bibliotheek is open, zodat je boeken en andere geleende artikelen kunt inleveren. Levert het tropenrooster je grote problemen op, neem dan contact met ons op. We zoeken graag samen met jou naar een oplossing.

Geplande activiteiten en spreekuren in de Bibliotheek IJsselstein gaan gewoon door, tenzij anders aangegeven.

Hoe weet ik of het tropenrooster geldt?

We melden via Facebook en Twitter dat we het tropenrooster in werking laten gaan, op de ochtend zelf en zo mogelijk ook al de voorafgaande dag. Op de betreffende dag informeren we bezoekers van de Bibliotheek door middel van een affiche.

Waarom neemt de Bibliotheek deze maatregel?

Je weet vast al dat de temperatuur in ons pand flink kan oplopen. Heel vervelend voor jou – we hebben gemerkt dat veel mensen op extreem warme dagen wegblijven of na een kort bezoek zo snel mogelijk weer vertrekken. Ook vrijwilligers en medewerkers, die voortdurend onder deze omstandigheden moeten werken, hebben last van de warmte, zelfs tot ziekmelding toe. Daarom vinden we het niet verantwoord om op extreem warme dagen de Bibliotheek in de middag en avond open te stellen.

Wat doet de Bibliotheek aan het probleem?

Om de ergste hitte te bestrijden hebben we al enkele kleine maatregelen genomen. Met de eigenaar van het gebouw en de gemeente IJsselstein hebben we plannen gemaakt voor een structurele oplossing, door middel van zonwering en isolatie. Die plannen worden nu uitgewerkt en doorgerekend, dat kost tijd. Deze zomer hebben we er helaas dus nog geen plezier van.