Meer van de bieb, nu ook voor thuis

Gepubliceerd op: 25 maart 2019 11:04

Al jaren kun je in de Bibliotheek gratis allerlei digitale bronnen gebruiken. Met je bibliotheekpas kan dat nu ook thuis. Woordenboeken, uittreksels, theorie-examens rijbewijs, voorleesfilmpjes en nog veel meer.

Wat kun je met de digitale bronnen?

Onze collectie digitale bronnen is heel divers en je kunt er van alles mee. Bijvoorbeeld:

• Informatie opzoeken over een schrijver
  • Recensies lezen over een boek
  • Theorie-examens oefenen voor je bromfiets-, auto- of motorrijbewijs
  • Voorleesfilmpjes en digitale prentenboeken bekijken
  • Grasduinen in oude Nederlandse kranten, boeken, tijdschriften
  • Iets opzoeken in een woordenboek of encyclopedie
  • Oefenen voor alle vakken van de basisschool
  • Een documentaire bekijken

Dat kan nu ook buiten de muren van de Bibliotheek. Thuis, onderweg, waar je maar wilt.

Thuisgebruik: zo werkt het

• Gebruik de links op onze pagina 'Meer van de Bieb'.
    Daar kom je via bovenstaande knop en via de link 'Digitale bronnen' in het grijze menu onderaan onze websitepagina's.
  • De bronnen vind je op 4 pagina's: Lezen, Leren, Kijk & luisteren, Informeren.
  • Kies de digitale bron die je wilt gaan bekijken of gebruiken.
  • Sommige bronnen zijn voor iedereen gratis, daarvoor hoef je niet in te loggen.
  • Kies je een bron die alleen gratis is voor bibliotheekleden? Dan zie je een inlogscherm.
    Log in met je bibliotheekaccount: pasnummer en wachtwoord.