Spannende Boeken Weken 2018

Gepubliceerd op: 30 mei 2018 11:18

In de Spannende Boeken Weken, van 6 t/m 24 juni, staat de thriller als vakantieboek centraal. Kom inspiratie opdoen, test je speurtalent in de wedstrijd rond Mr. X en ruil je eigen 'uitgelezen' boeken op de ruilmarkt in IJsselstein of Vianen.

Je vakantie begint met boeken! Gemiddeld nemen we zo'n zes boeken mee op vakantie en veelal kiezen we dan voor thrillers. Daarom staat tijdens de Spannende Boeken Weken de thriller als vakantieboek centraal.

Tijd voor thrillers en detectives om uit de kast te komen! We ruimen er in onze vestigingen extra plek voor uit op de displays, zodat je nog makkelijker kunt snuffelen. Kom langs en bezorg jezelf een zinderende zomer van met koffers vol spanning.

Ruilmarkt

Haal de bezem door je boekenkast en ruil je 'uitgelezen' boeken (voor volwassenen) om voor die van anderen:

Speur mee: Waar is Mr. X?

Duik samen met je Bibliotheek in de wereld van spanning en avontuur!

Tijdens de Spannende Boekenweken gaat Mr. X op een missie. Volg zijn verhaal op Facebook en raad waar het zich afspeelt. Ben jij een ware Sherlock Holmes en herken jij alle plekken in jouw woonplaats? Doe dan mee aan de wedstrijd en win leuke prijzen.

Elke dinsdag en elke zaterdag (van 5  tot en met 23 juni) plaatsen we op Facebook een fotocollage met een locatie uit elke gemeente. Bij de foto staat een stukje van het verhaal over Mr. X. Het hele verhaal (tot dan toe) en alle geplaatste foto’s vind je terug op deze website.

Tijdens de Spannende Boeken Weken (vanaf 5 juni) kun je een deelnameformulier ophalen in de bibliotheek of downloaden op deze website. Je ingevulde formulieren kun je tot 30 juni inleveren in de bibliotheek.

Op 7 juli reiken we de prijzen uit aan de winnaars. Elke winnaar krijgt een badlaken en een boek (gesponsord door de plaatselijke boekhandel: Boekhandel Logica in IJsselstein, Boekhandel Wijs in Houten en Bruna in Vianen).

foto links: Flickr - Krisztina Konczos

Nieuws over Mr. X op Facebook - tot nu toe:

2 juni
Liefde is spannend en laat zich niet leiden, het overkomt je. Maar wat doe je als de liefde van je leven gaat trouwen met een ander?
Mr. X is een gewone man die bij jou in de straat zou kunnen wonen en hij is smoorverliefd op zijn buurvrouw. Zij heeft trouwplannen en hij wil die koste wat het kost dwarsbomen. Een gewaagd plan dat zijn sporen achterlaat in de stad.

5 juni (foto)
Mr. X heeft een plan, een gewaagd plan. Hij besluit zijn buurvrouw, op wie hij tot over z’n oren verliefd is, te ontvoeren. De ontvoering moet gebeuren op de dag dat zij zal trouwen met een andere man. Maar hoe pak je zo’n ontvoering aan? Waar begin je?

9 juni
Hoe verleid je een vrouw? Met een picknick en een goed glas wijn.
Mr. X overmeestert twee mensen tijdens hun picknick en steelt hun spullen om te gebruiken voor zijn eigen snode plannen. Alles moet perfect zijn voor de ultieme ontvoering.

Waar is deze picknick? Herken je de exacte locatie in jouw gemeente? Vul het in op het wedstrijdformulier en wacht vol spanning op de volgende aanwijzing.

12 juni
Mr. X heeft inmiddels besloten meteen te trouwen als hij zijn buurvrouw heeft ontvoerd. Bij een bruiloft hoort natuurlijk een bruidstaart. Zonder mededogen steelt hij alle ingrediënten die hij nodig heeft.

Waar heeft Mr. X de ingrediënten gestolen? Herken je de plek in jouw woonplaats? Noteer de locatie op het formulier. Je bent goed bezig, Sherlock! Binnenkort de ontknoping….