Bibliotheken gesloten wegens corona

Gepubliceerd op: 15 maart 2020 19:00

Wij hebben besloten al onze vestigingen te sluiten voor publiek, om verdere verspreiding van het coronavirus te helpen voorkomen. De sluiting geldt in ieder geval tot maandag 6 april. Maar online blijven we open!

Laatste update: maandag 30 maart

• Alle activiteiten in de Bibliotheek zijn geannuleerd, tenminste tot maandag 1 juni.
  • We verlengen de inlevertermijn voor alles wat je nu op je pas hebt staan: de inleverdatum wordt verschoven naar 15 april.
  • Wil je toch boeken en/of andere geleende materialen inleveren? Dat kan via de inleverbussen.
  • Je kunt nu geen boeken reserveren. En gereserveerde boeken kun je nu niet ophalen. Dat kan weer zodra de Bibliotheek weer open is.
  • Wil je blijven lezen en luisteren? Via onlinebibliotheek.nl kun je e-books en luisterboeken lenen.

Heb je vragen? Laat het ons weten via het contactformulier of mail naar klantenservice@bibliotheeklekijssel.nl.
Of bel van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00-16.00 uur naar de infolijn op telefoonnummer: 06-30006267. Dit nummer is ook bereikbaar via WhatsApp.

Bedankt voor je begrip. We hopen je snel weer te kunnen verwelkomen in één van onze vestigingen

Online blijven we open

Onze vestigingen zijn gesloten, maar met de online Bibliotheek kan je gelukkig gewoon doorlezen en luisteren. Met ruim 28.000 e-books voor kinderen en volwassenen en bijna 4.000 luisterboeken is er voor iedereen voldoende keus. En er is nog veel meer!

Vragen & antwoorden

Waarom gaan de bibliotheken dicht?

In Nederland gelden vanaf zondag 15 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Alle scholen, horecagelegenheden en sportclubs gaan sluiten.

De adviezen en maatregelen rondom het coronavirus van het RIVM en de Rijksoverheid raken ook de Bibliotheek. We vinden het belangrijk dat ook wij onze verantwoordelijkheid nemen bij het indammen van het virus en we nemen de adviezen dan ook heel serieus.

Ik wil graag blijven lezen, waar kan ik terecht?

Heb je boeken of andere materialen van de Bibliotheek in huis? De uitleentermijn daarvan verlengen wij automatisch naar 14 april, daarvoor hoef je zelf niets te doen.

Ook kun je gebruik maken van de online Bibliotheek. Je vindt er meer dan 28.000 e-books voor je pc, mobiel, tablet of e-reader en bijna 4.000 luisterboeken voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Waar kan ik nu terecht voor het terugbrengen van materialen?

Heb je boeken of andere materialen van de Bibliotheek in huis? De uitleentermijn daarvan verlengen wij automatisch tot en met 14 april. Daarvoor hoef je zelf niets te doen en natuurlijk ook niets te betalen.

Je hoeft de materialen die je thuis hebt dus niet terug te brengen zolang onze bibliotheken gesloten zijn. Wil je toch inleveren? Dat kan in de inleverbussen (aanwezig bij de meeste bibliotheken).

Er staat een gereserveerd boek voor mij klaar. Wanneer kan ik dat ophalen?

Op dit moment kun je je reserveringen niet ophalen, maar ze blijven voor je op de reserveringsplank staan.

Zodra jouw bibliotheek weer open is, kun je ze ophalen.

Hoe zit het met de activiteiten, inlopen en spreekuren in de bibliotheken?

De activiteiten, spreekuren en inlopen gaan niet door zolang onze bibliotheken gesloten zijn.

Kan ik nog terecht bij de 'winkel' van Uit in IJsselstein?

Nee, de 'winkel' van Uit in IJsselstein is ook gesloten. Je kunt wel bellen of mailen:
Uit in IJsselstein, T. 030 6887273, E. info@uitinijsselstein.nl.
Of kijk op de website ijsselstein.nl.

Gaat de huiswerkbegeleiding van Fit4School in de bibliotheek nog door?

Nee, ook de huiswerkbegeleiding van Fit4School in de Bibliotheek IJsselstein is gesloten. Je kunt wel bellen of mailen:
Fit4School, T. 06 81346005 of via het contactformulier

Meer informatie over corona

Wil je meer informatie over het coronavirus? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid: rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19.