Bibliotheken gesloten wegens corona

Gepubliceerd op: 15 maart 2020 19:00

Onze vestigingen zijn momenteel gesloten, om verdere verspreiding van het coronavirus te helpen voorkomen. De sluiting geldt in ieder geval tot en met dinsdag 19 mei. Maar online blijven we open! En wie niet of lastig digitaal kan lezen, kan gebruik maken van de AfhaalBieb.

Laatste update: donderdag 30 april

• Alle activiteiten in de Bibliotheek zijn geannuleerd, tenminste tot maandag 1 juni.
  • We verlengen de inlevertermijn voor alles wat je nu op je pas hebt staan: de inleverdatum wordt verschoven naar 15 juni.
  • Wil je toch boeken en/of andere geleende materialen inleveren? Dat kan via de inleverbussen.
    De inleverbus bij de Bibliotheek Houten-Schoneveld is gesloten. Gebruik de inleverbus bij de Bibliotheek Houten-Centrum.
  • Je kunt nu geen boeken reserveren. Eerder gereserveerde boeken kun je ophalen via de AfhaalBieb, of zodra de Bibliotheek weer open is.
  • Wil je blijven lezen en luisteren? Via onlinebibliotheek.nl kun je e-books en luisterboeken lenen.
  • Pressreader is tijdelijk niet 7 dagen, maar wel 60 dagen lang beschikbaar voor thuisgebruik, na elke inlog bij de hotspot bij de Bibliotheek.
  • Thuisonderwijs is voor veel kinderen en ouders lastig. Woon je in IJsselstein en heb een een U-pas? Meld jouw kind (8-18 jaar) dan aan voor gratis (online) begeleiding door Fit4Talent.

Heb je vragen? Laat het ons weten via het contactformulier of mail naar klantenservice@bibliotheeklekijssel.nl.
Of bel van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00-16.00 uur naar de infolijn op telefoonnummer: 06-30006267. Dit nummer is ook bereikbaar via WhatsApp.
Op feestdagen, zoals Koningsdag (maandag 27 april) en Bevrijdingsdag (dinsdag 5 mei), is de infolijn gesloten.

Bedankt voor je begrip. We hopen je snel weer te kunnen verwelkomen in één van onze vestigingen

Online blijven we open

Onze vestigingen zijn gesloten, maar met de online Bibliotheek kan je gelukkig gewoon doorlezen en luisteren. Met ruim 28.000 e-books voor kinderen en volwassenen en bijna 4.000 luisterboeken is er voor iedereen voldoende keus. En er is nog veel meer!

Nieuw: de AfhaalBieb

Voor mensen die niet of lastig online kunnen lenen en lezen, is de AfhaalBieb gestart in Houten, Leerdam, Vianen en IJsselstein. Deze service is met name bedoeld voor ouderen en kinderen.

Uiteraard houden wij rekening met alle RIVM richtlijnen, zodat jouw en onze gezondheid geen gevaar loopt.

Vragen & antwoorden

Waarom zijn de bibliotheken dicht?

In Nederland gelden vanaf zondag 15 maart 2020 maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De adviezen en maatregelen rondom het coronavirus van het RIVM en de Rijksoverheid raken ook de Bibliotheek. We vinden het belangrijk dat ook wij onze verantwoordelijkheid nemen bij het indammen van het virus en we nemen de adviezen dan ook heel serieus.

Ik wil graag blijven lezen, waar kan ik terecht?

Heb je boeken of andere materialen van de Bibliotheek in huis? De uitleentermijn daarvan verlengen wij automatisch naar 15 juni, daarvoor hoef je zelf niets te doen.

Ook kun je gebruik maken van de online Bibliotheek. Je vindt er meer dan 28.000 e-books voor je pc, mobiel, tablet of e-reader en bijna 4.000 luisterboeken voor kinderen, jongeren en volwassenen.
Is digitaal lezen voor jou niet mogelijk of lastig? Of voor jouw kind(eren)? Dan kun je papieren boeken bestellen in de AfhaalBieb in Houten-Centrum, IJsselstein, Leerdam en Vianen.

Waar kan ik nu terecht voor het terugbrengen van materialen?

Heb je boeken of andere materialen van de Bibliotheek in huis? De uitleentermijn daarvan verlengen wij automatisch tot en met 15 juni. Daarvoor hoef je zelf niets te doen en natuurlijk ook niets te betalen.

Je hoeft de materialen die je thuis hebt dus niet terug te brengen zolang onze bibliotheken gesloten zijn. Wil je toch inleveren? Dat kan in de inleverbussen (aanwezig bij de meeste bibliotheken).

Er staat een gereserveerd boek voor mij klaar. Wanneer kan ik dat ophalen?

Heb je bericht ontvangen dat jouw reservering voor je klaar staat in Houten-Centrum, IJsselstein, Leerdam of Vianen? Dan kun je het ophalen via de AfhaalBieb. Vink op het bestelformulier aan dat je een reservering komt ophalen.

In de andere vestigingen kun je nu geen reserveringen ophalen, maar ze blijven voor je op de reserveringsplank staan. Zodra jouw bibliotheek weer open is, kun je ze ophalen.

Hoe zit het met de activiteiten, inlopen en spreekuren in de bibliotheken?

De activiteiten, spreekuren en inlopen gaan niet door zolang onze bibliotheken gesloten zijn.

Kan ik nog terecht bij de 'winkel' van Uit in IJsselstein?

Nee, de 'winkel' van Uit in IJsselstein is ook gesloten. Je kunt wel bellen of mailen:
Uit in IJsselstein, T. 030 6887273, E. info@uitinijsselstein.nl.
Of kijk op de website ijsselstein.nl.

Gaat de huiswerkbegeleiding van Fit4School in de bibliotheek nog door?

Nee, ook de huiswerkbegeleiding van Fit4School in de Bibliotheek IJsselstein is gesloten. Maar online gaat de huiswerkbegeleiding door.
Wil je daar meer over weten? Neem contact op met Fit4School: bel naar 06 81346005 of stuur een bericht via dit contactformulier.

Meer informatie over corona

Wil je meer informatie over het coronavirus? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid: rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19.