Robots voor Ukkies

Gepubliceerd op: 25 oktober 2017 16:18

Kom ook kennismaken met de eerste stappen in het programmeren van robots. In de Week van de Mediawijsheid kan iedereen, van 4 tot 104 jaar op een speelse ontdekkingsreis met minirobots in de workshop Robots voor Ukkies.

Heel Nederland Leest in november Ik, robot van Isaac Asimov en dat doen wij ook! Want – de robots komen eraan. Ze zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij: van zelfrijdende auto’s, bezorgdrones, machines met kunstmatige intelligentie tot robots in het onderwijs en de zorg. De huidige generatie kinderen en jongeren groeit op in een wereld vol technologie, waarin programmeren en robots een belangrijke rol (zullen) spelen.

Daarom nodigen we u uit om in de Week van de Mediawijsheid (van 17 tot en met 24 november 2017) samen met ons op een speelse ontdekkingsreis te gaan met robots voor jonge kinderen.

De workshop 'Robots voor Ukkies'

We gaan aan de slag met de minirobots Bee-bot, Ozobot en Cubetto Primo. Onze mediacoaches staan klaar om iedereen, jong en oud, alleen of samen met uw (klein)kind, mee te nemen op deze reis en u kennis te laten maken met de eerste stappen in het programmeren van robots.

• De workshop begint met een  een korte uitleg over minirobots.
  • Daarna demonstreren we hoe de minirobots werken en wat je ermee kunt.
  • Vervolgens gaat u zelf aan de slag met het maken van een parcours voor de minirobots.

Komt u, kom jij ook?

De workshop is geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar. Ook voor volwassenen, met of zonder (klein)kind.
De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

In de Bibliotheek IJsselstein:

• vrijdag 17 november van 15.00 tot 16.00 uur
  • woensdag 22 november van 15.00 tot 16.00 uur
  • vrijdag 24 november van 15.00 tot 16.00 uur

In de Bibliotheek Vianen:

• zaterdag 18 november van 10.00 tot 11.00 uur
  • zaterdag 18 november van 14.00 tot 15.00 uur