In Houten haalt Picnic uw bibliotheekboeken thuis op

Gepubliceerd op: 25 juni 2017 14:30

Nieuwe retourservice in Houten: lever uw bibliotheekboeken in door ze mee te geven aan de bezorger van Picnic.

Ook films en andere bibliotheekartikelen kunt u zo inleveren.

Wilt u gebruikmaken van deze retourservice? Dat kan vanaf nu als u binnen de rondweg van Houten woont, in de vlindervormige kern, en klant bent bij online supermarkt Picnic. 

Wij zien deze samenwerking als kans om onze leden beter te bedienen en drukke gezinnen te ontlasten doordat ze voor het inleveren van hun boeken niet meer de deur uit hoeven. Picnic hoopt op deze manier lezen voor zijn klanten leuker en makkelijker te maken.

Barrières wegnemen

“Deze samenwerking past precies binnen de doelstelling van de bibliotheek en deze gemeente om meer mensen te laten lezen, barrières weg te nemen en op een makkelijkere manier hun weg naar de bibliotheek te laten vinden”, aldus Gert Staal, directeur van de Bibliotheek Lek & IJssel. “We gebruiken de komende periode om te onderzoeken hoe we het ophalen en later bezorgen van boeken kunnen combineren. Een unieke service voor de boekliefhebbers in Houten.”

Ook Marjolein van den Blink van Picnic is enthousiast: “Als we door deze extra service het lezen van bibliotheekboeken laagdrempeliger te kunnen maken, is dat natuurlijk fantastisch. Bovendien scheelt het kilometers die onze klanten vaak met de auto maken om de boeken terug te brengen. De samenwerking in Houten is een pilot om de combinatie tussen boodschappen bezorgen en het ophalen van boeken te testen. Voor ons een mooie kans om te zien of we later in het jaar deze service in meerdere steden gaan bieden met bibliotheken.”

Over Picnic

In stilte heeft Picnic drie jaar lang met een team van 30 specialisten gewerkt aan een nieuwe distributiemethode, waarmee ze in staat is de boodschappen zonder onnodige tussenschakels in de wijk rond te brengen. De klant kiest zelf welke rit het beste uitkomt en weet tot op een half uur precies hoe laat de bezorging zal plaatsvinden. Doordat de kosten van deze nieuwe manier van distributie zo laag zijn, kunnen de prijzen voor de boodschappen laag zijn en is de bezorging gratis.