Bip het leesmonster deelt iPads uit

Gepubliceerd op: 22 september 2020 11:30

Zomerlezen met Bip is afgelopen. Nu zijn de winnaars bekendgemaakt in Vianen, IJsselstein, Leerdam en Houten. Alle prijswinnaars: gefeliciteerd!

Stempels sparen

De hele zomervakantie lang hebben kinderen van 2 tot en met 8 jaar stempels gespaard in het paspoort van Bip. Die stempels verdienden ze met boeken lenen, opdrachten doen en meedoen aan activiteiten.

Aan het einde van de zomervakantie konden ze hun stempelkaart inleveren. Daarmee maakten ze kans op mooie prijzen:

• hoofdprijs: een echte iPad
  • tweede prijs: twee boeken en een mok met een foto van Bip erop
  • derde prijs: één boek en een mok met een foto van Bip erop

Dit zijn de winnaars

• In Vianen

In Vianen won Gaith (7) de iPad, samen met zijn zus Ghazal. Mohammed (3) en Taim (6) wonnen de tweede en derde prijs.

Bekijk details van In Vianen

• In Houten

Ook in Houten ging de iPad naar een tweetal. Lasse (5) deelt de iPad met zijn zus. Thien (7) en Lila (3) wonnen de tweede en derde prijs.

Bekijk details van In Houten

• In IJsselstein

In IJsselstein won Arsema (6) de iPad en ging Hamza (4) met twee boeken en een mok naar huis.

Bekijk details van In IJsselstein

• In Leerdam

In Leerdam was Inas de gelukkige winnares van de iPad. Abdikadir en Simcek wonnen de tweede en derde prijs.

Bekijk details van In Leerdam

Blijven lezen is belangrijk

Leesmonster Bip is bedacht en getekend door een medewerker van ons Team Educatie. Zij heeft hem ook zelf tot leven gewekt, in de vorm van een knuffel.

Bip heeft de hoofdrol in het project Zomerlezen. Met dit project willen wij kinderen en hun ouders stimuleren om in de vakantie te blijven (voor)lezen. Want daardoor blijven de kinderen in deze periode niet stilstaan in hun taalontwikkeling.

Zomerlezen is een groot succes

In de vakantie waren er bijna elke week voorleesmomenten in de Bibliotheek. Vaak gecombineerd met taalspelletjes en knutselen. Deze activiteiten zijn druk bezocht. En er zijn een heleboel paspoortjes ingeleverd aan het einde van het vakantie.

Na dit succes gaan we door! Je komt Bip het leesmonster dus zeker nog wel eens tegen in de bibliotheek. En volgende zomer gaan we weer Zomerlezen.