Ontdek het grootste geheim van Nederland

Gepubliceerd op: 16 april 2019 11:33

Rondje Plofsluis

De Nieuwe Hollandse Waterlinie is het grootste rijksmonument van Nederland. De linie is 85 kilometer lang en omvat 45 forten, 6 vestingen en 2 kastelen. Ga je mee op stap? Zo ontdek je wat er te doen is.

Fortenseizoen van start gegaan

Vanaf het paasweekend organiseren de forten, vestingen en kastelen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie leuke activiteiten. Het mooie landschap van de Nieuwe Hollandse Waterlinie biedt volop gelegenheid om te fietsen, wandelen of varen. Geniet van het gevarieerde landschap van rivieren, akkers, bos en houtsingels. En ontdek de forten, kastelen en vestingen in het landschap.

Picknickmand of barbecue

Zin om te ontspannen met een drankje of een hapje in een bijzondere omgeving? Strijk neer op een mooi terras op een van de vele forten of geniet van een diner vol streekproducten. Elk fort heeft zijn eigen specialiteit. Bestel een picknickmand of schuif aan voor een barbecue. Op verschillende locaties kun je terecht voor een bier- of wijnproeverij. Als je van koken houdt, volg dan een kookworkshop of bezoek een boerenmarkt voor heerlijke verse ingrediƫnten.