De Nationale Voorleesdagen zijn van start!

Gepubliceerd op: 24 januari 2018 16:18

Voorlezen is leuk én belangrijk! Daarom maakten wethouders tijd vrij om voor te lezen over een slapende tijger tijdens het Nationaal Voorleesontbijt.

Woensdag 24 januari 2018 is de dag van het Nationale Voorleesontbijt. Talloze bekende én onbekende Nederlanders hebben vanochtend voorgelezen aan peuters en kleuters om zo het voorlezen, aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te stimuleren.

In Houten, IJsselstein en Vianen hebben wethouders tijd vrij gemaakt voor het Voorleesontbijt in de Bibliotheek. Zij lazen voor uit het prentenboek van het Jaar, Ssst! De tijger slaapt. Het was een feestelijke ochtend in de Bibliotheken Houten-Centrum, Houten-Schoneveld, IJsselstein en Vianen. De peuters gingen helemaal op in het verhaal en uiteraard was er ook tijd voor een hapje en een sapje.

Daarmee zijn de Nationale Voorleesdagen 2018 van start!

De Nationale Voorleesdagen

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt ze veel plezier. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er de Nationale Voorleesdagen, van 24 januari t/m 3 februari 2018. Kom naar de Bibliotheek voor de mooiste prentenboeken, de gezellige voorleessfeer en vrolijke activiteiten.

Wilt u meer weten over voorlezen en de Nationale Voorleesdagen?

Cadeautje voor nieuwe leden

Is uw (klein)kind nog geen lid van de Bibliotheek? Schrijf uw baby, peuter of kleuter (tot en met 6 jaar) in tijdens de Nationale Voorleesdagen en krijg een schattig cadeautje: een vingerpoppetje van het tijgertje uit het Prentenboek van het Jaar (op = op).

Het lidmaatschap is gratis voor iedereen t/m 17 jaar.

IJsselstein

Wethouder Ad de Regt leest voor aan de peuters van Kinderopvang Purkie en  Kinderdagverblijf 't Stadje.

Vianen

Wethouder Marcel Verweij leest voor aan kinderen van Stichting Kinderopvang Vianen, Groep Het Uilenbos.

Houten-Centrum

Wethouder Kees van Dalen leest voor aan de kinderen van Partou.