Gratis voorstelling: Ssst! De tijger slaapt

Gepubliceerd op: 20 december 2017 12:00

Tijdens de Nationale Voorleesdagen speelt de Klittenbandbende 'Ssst! De tijger slaapt', een meespeelvoorstelling voor kinderen van 3-6 jaar. Haal na de kerst meteen een gratis kaartje, want op=op!

Voor de Nationale Voorleesdagen 2018 heeft de Klittenbandbende een nieuwe voorstelling gemaakt bij het Prentenboek van het Jaar 2018, 'Ssst! De tijger slaapt'.

Tijgertje is jarig en hij is dat vast vergeten, net als alle andere jaren. We gaan hem dus verrassen en we nemen alles mee - ook de kinderen - om samen een feestje te gaan vieren.

Voor deze meespeelvoorstelling heeft de Klittenbandbende speciaal liedjes gecomponeerd die passen bij de sfeer en inhoud van het verhaal en aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen.

Drie voorstellingen

De Klittenbandbende speelt de voorstelling drie keer:

• op woensdag 24 januari van 15.00 - 16.00 uur in de Bibliotheek IJsselstein
  • op zaterdag 27 januari van 10.30 - 11.30 uur in de Bibliotheek Vianen
  • op zaterdag 3 februari van 10.30 - 11.30 uur in de Bibliotheek Houten-Centrum.

Haal een gratis kaartje in de Bibliotheek

Kom ook kijken, luisteren en meedoen. Het is helemaal gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. Daarom vragen we u vooraf een kaartje te halen in de Bibliotheek.
Dat kan vanaf woensdag 27 december, zolang de voorraad strekt.
Per kaartje hebben we plek voor één kind onder begeleiding van één volwassene.

De Nationale Voorleesdagen 2018

De Nationale Voorleesdagen, 24 januari t/m 3 februari 2018, zijn het jaarlijkse voorleesfeest voor alle kinderen van 0-6 jaar. En voor hun ouders natuurlijk!
Geniet met kind van de feestelijke voorleessfeer in uw Bibliotheek en kom samen naar de activiteiten rond 'Ssst! De tijger slaapt', het Prentenboek van het Jaar.

Voorlezen en muziek

Tijdens de Nationale Voorleesdagen draait alles om het plezier en het belang van voorlezen. Voorlezen bevordert de taalontwikkeling. Muziek versterkt dat nog!
Als je zingt en praat tegen je kind, leert het woorden, taalstructuren en communicatie. Door samen te zingen en versjes op te zeggen wordt het taalbegrip gestimuleerd.

De Klittenbandbende: Conny, Louise en Remco

Conny de Vries heeft schoolmuziek gestudeerd aan het conservatorium en heeft veel ervaring in het geven van muzieklessen aan groep 1 t/m 8. Daarnaast heeft zij de
opleiding Docent Muziek op Schoot afgerond en geeft zij Muziek op Schootlessen aan kinderen van 0-4 jaar.
Louise Doornenbal heeft jarenlang gewerkt als groepsleerkracht op een Jenaplanschool en werkt tegenwoordig op een grote VSO school. Naast groepsleerkracht is zij hier ook de theatermaker en de ICC-er. Zij maakt bijzondere voorstellingen met leerlingen, verzorgt openingen/ sluitingen bij projecten en ontwikkelt lessen voor 30 groepen leerlingen.
Remco Busink is de snarenman van de Klittebandbende en zorgt voor de gevoelige snaar. Hij is gepensioneerd groepsleerkracht van de basisschool waar hij schoolorkesten heeft opgericht en begeleid. Hij maakt en bespeelt meerdere snaarinstrumenten.

Meedoen en genieten voor klein en groot

Ook in voorgaande jaren konden peuters en kleuters genieten van een voorstelling van de Klittenbandbende. In 2015 was dat 'Boer Boris gaat naar zee'.
De film die RTV9 daarover maakte in de Bibliotheek IJsselstein geeft u een impressie van deze muzikale voorleesbevenis en laat u kennismaken met de Klittenbandbende.
De kleintjes doen volop mee en ook de volwassenen genieten!