Media Ukkie Dagen

Gepubliceerd op: 7 maart 2019 13:15

Kijk op mediaukkies.nl

Wat zijn goede apps, games en video’s voor jonge kinderen? En wat kun je jouw dreumes, peuter en kleuter nu al leren over het omgaan met media? Ontdek het tijdens de Media Ukkie Dagen.

Schermen hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. Ze weten feilloos hun favoriete filmpje of spelletje te vinden op de tv, smartphone van mama of tablet van opa. Ze vermaken zich er prima mee en als ouder heb je even je handen vrij.
Maar veel ouders hebben vragen over het mediagebruik van hun jonge kinderen. Zitten ze niet te lang achter een scherm? En de filmpjes en spelletjes die ze bekijken en spelen, zijn die wel goed?

De Media Ukkie Dagen van vrijdag 29 maart tot en met vrijdag 5 april 2019 staan in het teken van het thema ‘van speen tot game’.
Tijdens deze week krijg je antwoord op vragen over mediaopvoeding, zoals:

  • Wat zijn goede apps, games en video’s voor jonge kinderen? 
  • Kun je je kind aanleren zélf op tijd te stoppen met media? En hoe doe je dat dan?

Activiteiten

MediaDiamant

Vouw je eigen mediadiamant, haal de bouwplaat in de Bibliotheek.

Als ouder wil je je peuter of kleuter goed begeleiden maar weet je niet altijd hoe. De MediaDiamant helpt daarbij. 
De MediaDiamant bestaat uit vijf kanten, die elk staan voor een onderdeel van mediaopvoeding:

  • Plezier – geniet van de mogelijkheden
  • Veilig – voorkom risico’s
  • Samen – begeleid je kind
  • Inhoud – weet welke media geschikt zijn
  • Balans – momenten met en zonder

Apps, tv en games voor ukkies

Wat zijn de beste websites over media en opvoeden?
Waar vind je goede en leuke apps, tv en games voor ukkies?

Ontdek de wereld van digitale prentenboeken, educatieve apps, pedagogisch verantwoorde computerspellen, schooltv voor ukkies en nog veel meer.

Media Ukkie Dagen

Om opvoeders en professionals te ondersteunen bij de mediaopvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar organiseert Mediawijzer.net de Media Ukkie Dagen.
Uitgangspunt van de Media Ukkie Dagen is dat het leren omgaan met media onderdeel is van de opvoeding en dat alle ouders en (professionele) opvoeders het recht hebben op goede informatie over de invloed van media op jongere kinderen.

Met de Media Ukkie Dagen vraagt Mediawijzer.net de aandacht van ouders en (professionele) opvoeders voor het belang van mediaopvoeding. Daarnaast wijst Mediawijzer.net je de weg naar gefundeerde informatiebronnen over mediaopvoeding.

Onderzoek: Iene Miene Media

Elk jaar presenteert Mediawijzer.net bij de start van de Media Ukkie Dagen de laatste ontwikkelingen in het mediagebruik van jonge kinderen met het jaarlijkse Iene Miene Media-onderzoek.