Maak samen een digitaal prikbord

Gepubliceerd op: 22 november 2021 14:23

Padlet

Op Padlet kun je samen met anderen afbeeldingen, teksten, video's of linkjes plaatsen. Een handig digitaal prikbord voor lessen, workshops of contact met mede-hobbyisten.

Waarom zou je Padlet gebruiken

Je kunt Padlet toepassen op school: door een serie lessen klaar te zetten in een tijdlijn, die de leerlingen stap voor stap doorlopen. Daarnaast kun je dit digitale prikbord bijvoorbeeld ook gebruiken als een verslag van een workshop, om met jouw jaarclub te brainstormen over een vakantiebestemming of een overzicht te maken van alle legpuzzels die je afgelopen jaren gemaakt hebt.

Probeer Padlet meteen uit

Aan de slag

Ga naar de website (of gebruik de app) en maak een account aan. Kies vervolgens uit de verschillende types de lay-out die past bij jouw doel (je kunt de lay-out later ook nog wijzigen). Een tijdlijn is handig bij geschiedenis of bij een stappenplan. Een kaart kun je gebruiken bij het verzamelen van vakantiebestemmingen.

Handig

Als je de lay-out hebt gekozen, kun je meteen een titel, beschrijving, achtergrond en lettertype instellen. Dit kun je later nog aanpassen door te klikken op het tandwiel rechtsboven. Stel wel meteen het adres (de hyperlink) goed in: als je deze link eenmaal gedeeld hebt, kun je deze beter niet meer aanpassen. Een korte link is natuurlijk het makkelijkst.
Met een gratis account kun je 3 Padlets aanmaken en bestanden van maximaal 10mB uploaden. Daarnaast is ook een Pro-account mogelijk, evenals een schoolaccount.

Een langere introductie in Padlet [8:24 min]

Lees meer over samenwerken in de online bibliotheek