Loop in de voetsporen van de boswachter

Gepubliceerd op: 17 september 2018 15:17

De boswachters van Staatsbosbeheer hebben de allermooiste wandelroutes van Nederland voor je uitgestippeld. Zij nemen je mee langs hun favoriete plekjes.

De natuur écht beleven?

Kies dan één van de mooiste boswachterspaden van dit moment. De boswachters laten je ruige zijpaadjes nemen waar je anders voorbij zou lopen. Sturen je de heuvel op voor het mooiste uitzicht. Wijzen je op de meest bijzondere planten en dieren.

Makkelijk te downloaden

Staatsbosbeheer maakt de mooiste wandelroutes in zijn gebieden beter toegankelijk. Je kunt als wandelaar de routes makkelijk thuis al downloaden, inclusief plattegrond. Je ziet meteen hoe lang de route is en of de hond mee mag.
Aan het begin van elk boswachterspad staat een paal met daarop een QR code en link waarmee de route ook gedownload kan worden. Sommige routes zijn bewegwijzerd, sommige niet.

Elk seizoen nieuwe paden erbij

Op Staatsbosbeheer.nl/boswachterspaden staan 44 routes, verspreid over heel Nederland. Elk seizoen komen er nieuwe boswachterspaden bij.
Er zijn paden voor mensen die er even ‘tussenuit’ willen, maar ook langere afstanden voor avonturiers. Het bijzondere aan de boswachterspaden is dat boswachters voor elk van de vier seizoenen de mooiste routes van dat seizoen selecteren.

5 wildkijktips van de boswachter