Lezen nou!

Gepubliceerd op: 14 april 2020 15:54

YouTube kanaal Lezen nou!

Ben je als leerkracht op zoek naar boekentips? Laat je adviseren door de leesconsulenten van de bibliotheek.

Druk druk druk

Leerkrachten hebben zo ongeveer de drukste baan van Nederland. We verwachten dat ze alles van álles afweten, en dat ze dit ook nog op een leuke en originele manier aan de klas kunnen overbrengen. En dat kunnen ze ook nog! Maar soms is het wel fijn om even een steuntje in de rug te krijgen.

Laat je helpen door de leesconsulent

Leesconsulenten van de bibliotheek weten hoe belangrijk lezen is, en vooral hoe belangrijk leesplezier is. Daarom lezen we heel veel kinderboeken en geven we hierover graag advies aan leerkrachten. Onze collega-leesconsulenten van Bibliotheek Den Haag zetten regelmatig nieuwe lestips op YouTube.

Boekentips voor alle groepen

Van makkelijk lezen in groep 3voorlezen in de middenbouw of klimaatverandering in groep 8 – er is niet alleen een perfect boek bij, maar ook een leuke les. En heb je toch even de tijd om extra tips te lezen, dan zijn er ook nog gratis lesbrieven.