Lesmateriaal voor school of thuis (6-9 jaar)

Gepubliceerd op: 6 januari 2021 15:35

Als de bibliotheek dicht is, kun je tóch boeken lezen of luisteren. Onze leesconsulent heeft lesmateriaal gemaakt bij drie leuke boeken.

Welk boek kies jij?

'Dat moet ik zien!': Jos mag voor straf een voetbalwedstrijd op tv niet zien. Hij klimt uit het raam om bij zijn buurjongen te gaan kijken. Geschreven in AVI-M4.
Je kunt het boek 'Dat moet ik zien!' lenen via de online bibliotheek: als e-book of als luisterboek!

'Dolfje en Foeksia in het weerwolvenbos': Dolfje Weerwolfje rent per ongeluk het Weerwolvenbos uit, het Heksenbos in. Daar leert hij Foeksia de miniheks kennen. Maar daar is ook juf Minuul, die denkt dat Dolfje een lekker sappig moeraskonijn is. Help!
Je kunt dit boek lenen via de online bibliotheek: als luisterboek

'Het boek van Leo': dit verhaal (geschreven in AVI-M3) gaat over de vriendschap tussen Leonardo da Vinci en Ludovico Sforza. Leo heeft bijzondere ideeën, maar of ze ook allemaal uitgevoerd kunnen worden?
Je kunt dit boek lenen via de online bibliotheek: als e-book

Discussie en verwerking

In de lesbrief geven we je tips voor een gesprek over dit onderwerp. We sluiten af met een aantal verwerkingsopdrachten.

Lezen als digitaal boek