Kick-off Taalhuis Houten

Gepubliceerd op: 8 september 2017 11:07

Taalhuis Houten is van start! Gemeente, vrijwilligers en organisaties in Houten staan klaar om samen aan de slag te gaan. Veel positivieve energie bij de kick-off op donderdag 7 september.

Waarom is het Taalhuis nodig?

Om volop mee te doen in de samenleving moet je kunnen lezen en schrijven en goed kunnen omgaan met de computer. Dat is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. In Houten heeft ruim 8% van de beroepsbevolking grote moeite met lezen en schrijven. Om dit schrijnende percentage terug te dringen bundelen Houtense organisaties, professionals en vrijwilligers hun krachten in het Taalhuis.

Het Taalhuis biedt mensen laagdrempelige plekken om te leren, vragen te stellen en elkaar te ontmoeten en inspiratie te vinden. Het zijn plekken waar (taal)vragers, aanbieders, activiteiten en materialen bij elkaar komen.

Speciale gast: taalambassadeur Ben Loef

Ken je een buurman, buurvrouw of collega waarvan je weet dat hij moeite heeft met lezen? Help hem dan. Dat heeft mij ook geholpen!
Taalambassadeur Ben Loef, ervaringsdeskundige

Een bijzonder aansprekend onderdeel van het programma was het interview met taalambassadeur Ben Loef. Hij vertelde uit eigen ervaring hoe lastig het is mee te doen in de maatschappij als je niet vlot kunt lezen en schrijven. Als taalambassadeur inspireert hij nu anderen om hun schaamte te overwinnen en hulp te zoeken. 

Kick-off door wethouder Geerdes

De feitelijke kick-off van het Taalhuis Houten was aan wethouder Geerdes, met het zetten van de eerste handtekening.

Hij gaf daarbij aan dat hij het belang van het Taalhuis en de samenwerking daarin van harte onderschrijft. 

 

Uitwisseling en samenwerking

In het programma was ruim tijd ingeruimd om in gesprek te gaan over samenwerking en oplossingen. Er heerste een sfeer van positiviteit. De Houtense vrijwilligers en organisaties zien de meerwaarde van het Taalhuis en willen samen aan de slag!

Trea Scholten en Annemarie van den Brink boden het Taalhuis een toepasselijk cadeau aan: hun boek NT2-Cahier Creatief schrijven - 20 keer spelen met taal voor beginners en gevorderden.

Meer weten over het Taalhuis?