Meer vestigingen in 2020

Gepubliceerd op: 25 november 2019 11:30

Op 1 januari 2020 komen de bibliotheken van Leerdam, Ameide, Lexmond en Meerkerk bij ons werkgebied. Wat betekent dat voor jou?

Ben je lid van de Bibliotheek in Houten, IJsselstein of Vianen? Hieronder lees je wat jij van de uitbreiding merkt.

Ben je lid van de Bibliotheek in Leerdam, Ameide, Lexmond of Meerkerk? Kijk dan op onze websitepagina voor Vijfheerenlanden.

Grotere collectie

In onze catalogus zie je vanaf woensdag 11 december ook de boeken en andere materialen van onze 'nieuwe' bibliotheken. Onze collectie wordt dus groter. En als lid van de Bibliotheek in Houten, IJsselstein of Vianen kun je uit die hele collectie gratis reserveren.

Ook kun vanaf 11 december 2019 met je Lek & IJssel-bibliotheekpas terecht in Leerdam, Ameide, Lexmond en Meerkerk.

Onze abonnementsprijzen blijven in 2020 gelijk

Door de uitbreiding van ons werkgebied hoeven we onze abonnementsprijzen voor 2020 niet te verhogen. Dit jaar dus geen correctie voor de inflatie.

Waarom deze uitbreiding?

Op 1 januari 2019 zijn de gemeenten Leerdam, Zederik en Vianen één gemeente geworden: Vijfheerenlanden. Deze nieuwe gemeente heeft ervoor gekozen alle bibliotheken onder te brengen bij één organisatie. De keuze is hierbij gevallen op de Bibliotheek Lek & IJssel. Vanaf 1 januari 2020 nemen wij daarom in Leerdam, Ameide, Lexmond en Meerkerk de dienstverlening over van de Bibliotheek AanZet.