Je smartphone als dashcam gebruiken? Zo kan het.

Gepubliceerd op: 26 november 2018 14:09

Met een dashcam kun je filmen wat er voor je op de weg gebeurt. Dat wordt steeds populairder. Ook je smartphone kun je als dashcam gebruiken.

Wat heb je nodig

De meeste smartphones hebben de eigenschappen al op zak om te dienen als dashcam. Toch zijn er nog een paar zaken die je nodig hebt om je smartphone om te toveren tot een dashcam:

  • een stevige houder voor je smartphone
  • een auto-oplader voor je telefoon
  • een dashcam-app

Stevige houder

Zorg er allereerst voor dat je een stevige houder voor je smartphone hebt. Het is ook praktisch als je telefoon zowel horizontaal als verticaal in de houder te klemmen is. 

Auto-oplader

De dashcam-app die je gebruikt, neemt grote hoeveelheden video op. Hierdoor kan je telefoon snel warm worden en de batterij in hoog tempo leeglopen. Gebruik daarom een telefoonoplader die je in de auto kunt gebruiken (er bestaan usb-opladers die je in de sigarettenaansteker kunt steken).

Apps voor Android

Dailyroadsvoyager

De app DailyRoads Voyager (Android) werkt door op de achtergrond, waardoor je bijvoorbeeld je navigatie in beeld kunt hebben terwijl de app ondertussen het beeld op de weg vastlegt. 

De app AutoGuard Dash Cam (Android) is gratis en in het Nederlands te proberen. Alleen de betaalde versie kan doorfilmen op de achtergrond.

Bij de app CamOnRoad (Android) geef je aan hoeveel opslagruimte er precies gebruikt mag worden. Zo voorkom je dat je hele geheugen plots volstaat met video’s.

Apps voor iPone

RoadWatcher

Bij de app Road Watcher (iPhone) kun je de kwaliteit van de video’s aanpassen. Ook kun je instellen wanneer oudere opnames  overschreven worden. De app gaat op de achtergrond niet door, wanneer je een andere app opent terwijl je Road Watcher gebruikt.

De app DashCam2 (iPhone) legt ook je locatie, snelheid, gemiddelde snelheid en afstand vast. 

In de app Smart Dash Cam (iPhone) kun je aangeven hoeveel opslagruimte de videos in beslag mogen nemen. Er is zelfs een optie om je videos automatisch in de cloud op te slaan.