In één keer meerdere accounts verwijderen

Gepubliceerd op: 17 april 2018 09:07

JustDeleteme

Het aanmelden bij social media sites, webwinkels en andere diensten is vaak relatief eenvoudig. Het uitschrijven is een ander verhaal. JustDeleteMe biedt hulp.

Eenvoudig aanmelden, lastig afmelden

Het aanmelden bij een site, webwinkel of digitale dienst is vaak eenvoudig. Je vult een aantal velden in, kiest een gebruikersnaam en wachtwoord en klikt op de prominent aanwezige knop “registreer mij”. Wil je echter uitschrijven bij al deze diensten, dan wordt het vaak al een heel stuk lastiger. Sommige websites verstoppen de opties voor het verwijderen van je account of stellen zoveel vragen dat je denkt “laat maar!”.  

JustDelete.me

Op de website JustDelete.me vind je een uitgebreid overzicht van de meest populaire websites die op het web te vinden zijn. Vervolgens word je via de links op de website direct naar de pagina geleid waar je het desbetreffende account kunt verwijderen. De kleur van het blokje geeft al aan hoe eenvoudig (groen) of lastig (rood) het is om je account te verwijderen.
Wanneer je op "show info" klikt staat precies omschreven hoe je het moet aanpakken, indien die informatie beschikbaar is.

Geregistreerd met Gmail-adres?

Deseat.me helpt je om je uit te schrijven voor sites of diensten waarbij je met jouw Gmail-adres bent geregistreerd.
Je logt in met je Gmail-account. Hierna wordt een venster geopend waarin je machtigingen aan deseat.me geeft. Jouw mailbox wordt daarna gedurende enkele minuten geanalyseerd.
Je krijgt vervolgens een lijst met de sites of diensten waarmee jouw adres verbonden is. Naast elk van die sites kun je op 'delete' klikken. Je wordt dan naar de pagina van de overeenkomstige dienst geleid waar je je kunt uitschrijven. (Naar sommige diensten moet je echter een e-mail sturen om die uitschrijving te vragen.)