IJsselstein start met Verteltas, materiaal gezocht

Gepubliceerd op: 26 november 2020 16:17

In januari starten we op Kindcentrum WIJ met het project De Verteltas. Daarvoor zijn nog allerlei materialen nodig, zoals grote lappen stof, wol, garen, knopen, elastiek. Heb je wat over? Doneer het via de bak die vanaf 1 december in de Bibliotheek IJsselstein staat.

Wat is de Verteltas?

De Verteltas is een stoffen tas rond een thema, waarvan de inhoud volledig door een groep ouders wordt bedacht én gemaakt. Onder leiding van een creatieve vrijwilliger vertalen zij het prentenboek naar leerzame spellen.

Als de Verteltas klaar is, wordt hij eerst een tijdje in de klas gebruikt, daarna mogen de kinderen van groep 1 en 2 de tas om de beurt mee naar huis nemen. Zodat ze ook met hun ouders, broertjes en zusjes de spellen kunnen spelen.

Voor zowel ouder als kind

Het project De Verteltas is een laagdrempelige manier om ouderbetrokkenheid te stimuleren. Daarnaast heeft het een positief effect op de taalontwikkeling en leesbeleving van zowel ouder als kind.

Na Houten en Vianen, starten we nu samen met Kenniscentrum Verteltassen het project in IJsselstein. Een ouder uit Vianen: “Het is erg leuk om samen te bedenken hoe je het boek kan vertalen naar leerzame spelletjes. Je moet echt door de ogen van de kinderen kijken, dat maakt het bijzonder.”