Hulp bij belastingaangifte

Gepubliceerd op: 25 februari 2019 11:55

Vind je het lastig om online je belastingaangifte te doen of andere overheidszaken digitaal te regelen? De Bibliotheek kan je daarbij helpen.

Veel mensen willen graag hulp bij hun belastingaangifte. Geldt dat ook voor jou? Wij helpen je graag.

• In IJsselstein organiseren wij samen met Stichting Pulse een wekelijks belastingspreekuur in de Bibliotheek.
  • In Houten kun je voor gratis hulp terecht bij Info Spreekuur Houten.
  • In Vianen kun je voor belastinghulp terecht in de Wijkwinkel van Stichting Welzijn Vianen.

De hulp is alleen bedoeld voor particulieren. Lees voor de overige voorwaarden de informatie per gemeente.

Hulp bij belastingaangifte in IJsselstein

Voor inwoners van de gemeente IJsselstein is er van 14 maart tot en met 18 april elke donderdag van 14.00 - 16.00 uur een belastingspreekuur in de Bibliotheek IJsselstein. Ondersteuners van Stichting Pulse helpen je met aangifte doen. Deze hulp is gratis, ook voor wie geen lid is van de Bibliotheek. Aanmelden is niet nodig, loop wel vooraf de meeneemlijst door.

Hulp bij belastingaangifte in Houten

Inwoners van de gemeente Houten kunnen voor hulp bij het invullen van hun belastingaangifte terecht bij het Info Spreekuur Houten, Onderdoor 25 (tegenover de Bibliotheek Houten-Centrum).

Van 1 maart tot en met 30 april zijn er de volgende spreekuren:

• Dinsdag 13.30 - 15.30 uur
  • Woensdag 19.00 - 21.00 uur
  • Vrijdag 10.00 - 12.00 uur

Maak wel eerst een afspraak via infospreekuur@hetnet.nl of bel tijdens spreekuren 030 6382526.

Hulp bij belastingaangifte in Vianen

Woon je in Vianen en wil je hulp bij het invullen van uw belastingaangifte? In de periode van 4 maart tot en met 30 april kun je hiervoor terecht bij de Wijkwinkel van Stichting Welzijn Vianen in 'De Prenter', Grote Geusplein 1. Maak wel eerst een afspraak via 0347 344365, wijkwinkel@welzijnvianen.nl. Vergeet niet je DigiD-gegevens mee te nemen.

Openingstijden Wijkwinkel:

• maandag, dinsdag, donderdag 9.00 - 12.00 uur en 13.00 - 16.00 uur
  • woensdag 9.00 - 12.00 uur

Gratis cursus Werken met de e-overheid

Wil je werken aan je digitale vaardigheden, om zelf je zaken met de digitale overheid te kunnen regelen?

In de cursus leer je bijvoorbeeld:

• Een DigiD aanvragen en gebruiken
  • Inloggen op overheidswebsites, bijvoorbeeld van het UWV en de Belastingdienst
  • Informatie zoeken en vinden, bijvoorbeeld over je AOW
  • Zelf online je zaken regelen, bijvoorbeeld je verhuizing doorgeven, een huurtoeslag aanvragen of digitaal een afspraak maken met de gemeente.