Hulp bij belastingaangifte

Gepubliceerd op: 20 februari 2018 11:55

Vindt u het lastig om online uw belastingaangifte te doen of andere overheidszaken digitaal te regelen? De Bibliotheek kan u daarbij helpen.

Veel mensen willen graag hulp bij hun belastingaangifte. Geldt dat ook voor u? Wij helpen u graag. In IJsselstein organiseren wij samen met Stichting Pulse een wekelijks belastingspreekuur in de Bibliotheek. In Houten kunt u voor gratis hulp terecht bij Info Spreekuur Houten; in Vianen in de Wijkwinkel van Stichting Welzijn Vianen. De hulp is alleen bedoeld voor particulieren. Lees voor de overige voorwaarden de informatie per gemeente.

Wilt u werken aan uw digitale vaardigheden, om zelf uw zaken met de digitale overheid te kunnen regelen? Meld u dan aan voor de gratis cursus 'Werken met de e-overheid'.

Hulp bij belastingaangifte in IJsselstein

Voor inwoners van de gemeente IJsselstein is er van 15 maart tot en met 26 april elke donderdag van 14.00 - 16.00 uur een belastingspreekuur in de Bibliotheek IJsselstein. Ondersteuners van Stichting Pulse helpen u met aangifte doen. Deze hulp is gratis, ook voor wie geen lid is van de Bibliotheek. Aanmelden is niet nodig, loop wel vooraf de meeneemlijst door.

Hulp bij belastingaangifte in Houten

Inwoners van de gemeente Houten kunnen voor hulp bij het invullen van hun belastingaangifte terecht bij het Info Spreekuur Houten, Onderdoor 25 (tegenover de Bibliotheek Houten-Centrum).

Van 1 maart tot en met 30 april zijn er de volgende spreekuren:

• Dinsdag 13.30 - 15.30 uur
  • Woensdag 19.00 - 21.00 uur
  • Vrijdag 10.00 - 12.00 uur

Maak wel eerst een afspraak via infospreekuur@hetnet.nl of bel tijdens spreekuren 030 6382526.

Hulp bij belastingaangifte in Vianen

Woont u in Vianen en wilt u hulp bij het invullen van uw belastingaangifte? In de periode 12 maart tot en met 30 april kunt u hiervoor terecht bij de Wijkwinkel van Stichting Welzijn Vianen in 'De Prenter', Grote Geusplein 1. Maak wel eerst een afspraak via 0347 344365, wijkwinkel@welzijnvianen.nl. Vergeet niet uw DigiD-gegevens mee te nemen.

Openingstijden Wijkwinkel:

• maandag t/m donderdag 9.00 - 16.00 uur
  • woensdag 9.00 - 12.00 uur.

Gratis cursus Werken met de e-overheid

Steeds vaker moet u uw burgerzaken online regelen. Bijvoorbeeld bij de gemeente, het UWV en de Belastingdienst. Wilt u leren hoe u dat zelf kunt doen?

Deelname is gratis, ook als u geen lid bent!

Na uw aanmelding wordt u door ons gebeld voor een intake- en informatiegesprek. De Bibliotheek organiseert deze cursus samen met de gemeente en de lokale welzijnsorganisatie. De cursus duurt vier dagdelen. Aan het eind ontvangt u een certificaat van de Bibliotheek.

In de cursus leert u:

• Een DigiD aanvragen én gebruiken
  • Inloggen op overheidswebsites, bijvoorbeeld van het UWV en de Belastingdienst
  • Informatie zoeken en vinden, bijvoorbeeld over uw AOW
  • Zelf online uw zaken regelen, bijvoorbeeld uw verhuizing doorgeven, een huurtoeslag aanvragen of digitaal een afspraak maken met de gemeente.