Let op: tijdens Goede Vrijdag (29 maart) sluiten onze vestigingen om 17:00 uur, op Tweede Paasdag (maandag 1 april) zijn alle vestigingen gesloten.

Hoe beïnvloeden sociale media jouw gedrag?

Gepubliceerd op: 17 mei 2021 11:19

Korte cursus manipulatie

Onze samenleving digitaliseert. Dat biedt veel kansen, maar roept ook vragen op. Wát gebeurt er achter de schermen met onze gegevens? En wat is de invloed van sociale media op ons gedrag?

Vrijheid of controle?

Digitale technologie geeft burgers grote vrijheid, maar geeft een overheid en het bedrijfsleven ook vergaande controlemogelijkheden. Hoe kunnen we de prachtige mogelijkheden van het internet benutten, terwijl we tegelijkertijd controle houden op wat er gebeurt met onze data?

Korte cursus manipulatie

Bits of Freedom komt op voor internetvrijheid in Nederland en richt zich specifiek op communcatievrijheid en privacy. Zij zetten zich in voor een beter beleid en voor betere wetten bij overheden, instellingen en bedrijven. 
Via de 'korte cursus manipulatie' leer je meer over de invloed van sociale media op jouw gedrag. Zodat je voortaan liever via Signal je berichten stuurt aan je vrienden dan via WhatsApp, of liever DuckDuckGo als zoekmachine gebruikt dan Google.

Korte cursus manipulatie: zó beïnvloeden sociale media jouw gedrag

Méér lezen over dit onderwerp