Handige apps voor op reis

Gepubliceerd op: 26 juni 2017 09:53

Heeft u nog wat ruimte op uw telefoon (of tablet) voor leuke of onmisbare apps op vakantie? Onze MediaCoach weet nog een paar verrassende (of gewoon handige).

U kunt al snel een paar kilo besparen aan taalgidsen, reisgidsen en boeken. Dat alles gaat makkelijk mee op een mobiele telefoon, een tablet of een e-reader. Gebruik daarvoor onze online bibliotheek.

Kaarten

Een alternatief voor wegenkaarten naast Google Maps (of de kaarten van Apple) is de app Citymapper: u krijgt zeer gedetailleerde informatie voor 30 grote steden, inclusief fietsroutes en openbaar vervoer.
Wilt u uw hardlooproutine ook tijdens de vakantie voortzetten? Gebruik dan de jogging-app Rungo: stemnavigatie loodst u over fijne routes in vreemde plaatsen.
Met LiveTrekker beleeft u uw vakantie opnieuw: de app houdt uw hele reis gedetailleerd (inclusief snelheden en hoogtes) bij op een kaart waaraan u ook foto's, video's en geluiden kunt toevoegen.

Vreemde talen

Een goede vertaalapp is een must wanneer u wat verder weg gaat. Google Translate is de meest logische keuze en de automatische vertalingen worden steeds beter. U kunt de app ook gebruiken om menukaarten of straatnaamborden te lezen. Richt de camera op de menukaart en de vertaling verschijnt op het scherm.
Wanneer u liever zelf woorden in een vreemde taal leert, biedt de app Duolingo uitkomst. Spelenderwijs leert u de beginselen van die andere taal.

Foto's

Vakantie en foto's en video's horen bij elkaar. Voor wie meer wil dan de standaardfilters bij de social media-apps is er Snapseed. Deze kan foto's bijsnijden, er letters overheen zetten en natuurlijk prachtige filters toepassen. Prisma maakt van elke foto een kunstwerk, ge├»nspireerd door bestaande kunstenaars. Clips (gratis app voor iOS) genereert meteen ondertitels bij zelf opgenomen video's. Quick tenslotte is een videomaker waarbij u zelf nog maar heel weinig hoeft te doen: klik wat foto's en video's bij elkaar en Quick maakt daar een sfeervol geheel van.