Haal de bibliotheek de school in

Gepubliceerd op: 29 mei 2019 11:14

download de flyer

Deskundigheidsbevordering voor het team, lessen boekpromotie, boekvloggen of herkennen van nepnieuws: onze leesconsulenten en mediacoaches nemen je graag werk uit handen.

Leesplezier en informatievaardigheden

Deze week hebben alle scholen de flyer ontvangen met daarin het complete educatieve programma
van de Bibliotheek voor het schooljaar 2019-2020.
Heb je de folder nog niet gezien? Vraag er dan even naar bij jouw directeur.

Doorgaande lijn informatievaardigheden

Kies voor de doorgaande lijn Informatievaardigheden: onder de titel ‘Slim zoeken’ bieden wij lessen voor groep 4 t/m groep 8. Onze MediaCoach voert deze lessen uit op school, zodat de leerkracht daardoor ontlast wordt.
Nieuw voor groep 7 en 8 is de workshop Boekvloggen, waarin boekpromotie en het gebruik van nieuwe mediatechnieken hand in hand gaan.

Boekpromotieles

Wat lezen kinderen graag? Welke boeken zijn nieuw en interessant voor ze om te lezen? De LeesMediaConsulent van de Bibliotheek komt met een stapel boeken langs in de klas (groep 4-8) en vertelt op inspirerende wijze over deze boeken. Na afloop van de les blijft de kist met boeken nog een aantal weken op school.

Gratis les voor groep 3 en groep 6

Je betaalt geen kosten voor het groepsbezoek met groep 3 aan de Bibliotheek. Voor groep 6 kun je gebruik maken van de gratis les ‘Slim zoeken: Bieb versus Google’.
Je kunt deze lessen nu al reserveren, zodat je verzekerd bent van de door jou gewenste dag.

Deskundigheidsbevordering

Ook voor bijscholing van leerkrachten in actuele ontwikkelingen op het gebied van leesbevordering, boekpromotie en informatievaardigheden is de Bibliotheek jouw betrouwbare partner.