Gratis les in de bibliotheek voor groep 3 en groep 6

Gepubliceerd op: 19 juni 2018 14:15

folder bibliotheek en basisonderwijs

Alle producten en diensten voor het basisonderwijs voor het nieuwe schooljaar staan online in de webshop. Naast de gratis les voor groep 3 is nu ook de les Slim zoeken: Bieb versus Google voor groep 6 kosteloos te boeken.

Doorgaande lijn Informatievaardigheden

Nieuw dit jaar is de doorgaande lijn Informatievaardigheden: onder de titel ‘Slim zoeken’ bieden wij lessen voor groep 4 t/m groep 8. Tijdens deze lessen, die op school uitgevoerd worden door onze LeesMediaConsulent, oefenen de leerlingen met zoekvragen formuleren en een zoekstrategie bedenken, met informatie zoeken én vinden en met het beoordelen van de gevonden informatie.

Nepnieuws

Aparte lessen over nepnieuws, veilig omgaan met online media en zoekcombinaties in Google sluiten uitstekend aan bij de 21e-eeuwse vaardigheden.

Programmeren en Virtual Reality

Programmeren in de onderbouw kun je met de leskist Robots voor Ukkies. Leerlingen uit groep 7 en 8 kunnen de populaire leskist Virtual Reality verkennen.

Gratis les voor groep 3 en groep 6

Net als vorig schooljaar betaal je geen kosten voor het groepsbezoek met groep 3 aan de Bibliotheek.
Voor groep 6 kun je gebruik maken van de gratis les ‘Slim zoeken: Bieb versus Google’.
Plan de lessen bijtijds in, zodat je verzekerd bent van de door jou gewenste dag.

Boekpromotieles

Wat lezen kinderen graag? Welke boeken zijn nieuw en interessant voor ze om te lezen?
De LeesMediaConsulent van de Bibliotheek komt met een stapel boeken langs in de klas (groep 4-8) en vertelt op inspirerende wijze over deze boeken. Na afloop van de les blijft de kist met boeken nog een aantal weken op school.

Deskundigheidsbevordering

Ook voor bijscholing van leerkrachten in actuele ontwikkelingen op het gebied van leesbevordering, boekpromotie en informatievaardigheden is de Bibliotheek jouw betrouwbare partner.