Stem nu op het Geheugenkabinet

Gepubliceerd op: 17 oktober 2018 14:03

Het Geheugenkabinet is de plek om alles te vinden en te vragen over het geheugen van leuke thema’s zoals het ‘fit houden’ van je geheugen tot serieuze onderwerpen zoals dementie en mantelzorg. Met jouw stem help je mee dit in Vianen te realiseren.

  • Kun je je geheugen trainen?
  • Wat als je vergeetachtig wordt?

Antwoorden op deze en andere vragen over het geheugen vind je bij het Geheugenkabinet. Spellen, muziek, boeken en ontmoeting komen samen op één plek in Vianen: de Bibliotheek.

Zie je het al voor je? Stem mee om dit te realiseren, in de ‘verkiezing’ voor het afscheidscadeau van de gemeente Vianen.

Dankjewel!

Wat vind je in het Geheugenkabinet?

In het Geheugenkabinet vind je naast informatie en boeken ook activerende materialen. Bijvoorbeeld spellen, muziek, films en ERVAAR-media, zoals geur- en voelmaterialen.

Wat kun je er doen?

Samen met de werkgroep Dementievriendelijk Vianen en andere Viaanse organisaties organiseert het Geheugenkabinet activiteiten. Om mantelzorgers en mensen met dementie te ondersteunen en om generaties met elkaar verbinden.

Waarom nu?

De komende jaren zullen we allemaal steeds vaker mensen tegenkomen met dementie. Vianen telt nu ruim 350 inwoners met dementie. Als gevolg van de vergrijzing worden dat er steeds meer. Daarnaast willen steeds meer mensen weten hoe je geheugen werkt en hoe je dat fit kunt houden.