Geef Maakonderwijs een stimulans: ABC van het maken

Gepubliceerd op: 24 mei 2017 10:18

Met ABC van het Maken willen we alle leerlingen, juffen en meesters , schooldirecteuren, onderwijsprofessionals en ouders in Nederland wegwijs maken in de wondere wereld van het maken.

Hoezo, meer maakonderwijs?

De wereld heeft een nieuwe generatie kritische makers en ontwerpers nodig. En maakonderwijs kan daarbij helpen.
We leven in een maatschappij die bol staat van technologie en steeds sneller digitaliseert. Het is daarom van belang dat kinderen naast programmeren, ook andere vaardigheden meekrijgen die horen bij de 21ste eeuw: van oplossingsgericht denken tot ondernemen en samenwerken. Het gaat om creatieve en technische vaardigheden. Maakonderwijs kan daarbij helpen. Door iets te maken leer je problemen oplossen, de wereld beter begrijpen én deze te beïnvloeden. Belangrijke skills dus! 

ABC van het Maken

ABCMAKEN.nl is een visueel woordenboek en handige startpagina voor iedereen die met maakonderwijs aan de slag wil. Naast een bonte verzameling aan toffe maakprojecten, handige boeken, online filmpjes en tools, vindt u hier ook informatie over belangrijke maakprincipes, maakvisionairs en maakplaatsen. Zo kunt u als docent op een gemakkelijke manier inspiratie opdoen voor een experimentele les of kunnen uw leerlingen een Instructables vinden voor het maken van hun eigen robot.