Doe mee aan de nationale AI-cursus

Gepubliceerd op: 19 augustus 2019 16:17

AI-cursus

Artificiële of kunstmatige intelligentie is allang geen toekomstdroom meer. Wat is AI precies en waar gaat het naar toe?

Wat is AI?

Het is de intelligentie waarmee machines, software en apparaten zelfstandig problemen oplossen. In zekere zin imiteren ze hierbij het denkvermogen van de mens. AI-systemen volgen algoritmen, herkennen patronen en maken vervolgens zelf beslissingen. En net zoals mensen, worden zij door te oefenen steeds beter.

Waarom zou ik deze cursus volgen?

Artificiële of kunstmatige intelligentie wordt dé meest ingrijpende technologische ontwikkeling van onze tijd genoemd. Er wordt zelfs gezegd dat AI meer verandering teweeg gaat brengen dan het internet. Hoog tijd om er meer over te weten te komen.

Gratis cursus

De cursus bestaat uit 8 lessen. Elke les duurt gemiddeld 30 minuten. De bibliotheek met extra verdiepend materiaal wordt continu aangevuld, inclusief AI-cases uit de praktijk. Al het materiaal samen kun je in 4 – 6 uur tot je nemen.

  1. Een kijkje in de wereld van AI
  2. Wat is AI?
  3. Is een zoekmachine ook AI?
  4. Machine learning
  5. Deep learning
  6. AI in het dagelijkse leven
  7. AI en de regels
  8. Het werk van de toekomst

Ondertiteling

De Nationale AI-cursus is ondertiteld en daardoor ook toegankelijk voor doven en slechthorenden. Je kunt in de videoplayer de ondertitels aanzetten door op ‘CC’ (closed captions) te klikken.

Doe je de cursus liever op je smartphone?

 De Nationale AI-cursus is ook beschikbaar in de App Store en op Google Play.