Doe de Data Detox

Gepubliceerd op: 22 oktober 2019 14:10

https://data-detox.nl/

Krijg je ook zo veel reclame op je tablet? Hoe komt het dat apps zo veel van je weten? De Data Detox kuur geeft je meer controle over je online leven.

Heb je iets te vaak “Ik ga akkoord” aangeklikt?

Geef je eraan toe om veel apps te installeren? Ben je de tel kwijt van het aantal accounts dat je hebt aangemaakt? Dan heb je misschien minder controle over je digitale leven dan je eigenlijk zou willen. Ontdek hoe je daar wat aan kunt doen.

Start je 8-daagse detoxkuur

De Data Detox Kit is speciaal voor jou ontworpen. Het is een kuur waarmee je zelf aan de slag gaat. Het kost je dagelijks minder dan een half uurtje en duurt acht dagen. Daarna is jouw digitale ik er een stuk beter aan toe – en heb je meer controle.

Schadelijke dataverzameling?

Als je bedenkt wat één of twee stukjes data over je vertellen lijkt dat misschien geen groot probleem.
Het probleem zit ‘m in wat er met die gegevens gebeurt: want alle data die op onze mobiele apparaten, diensten en accounts staan, worden verzameld, geanalyseerd, gedeeld en verkocht.
Terwijl je deze 8-daagse Data Detox-kuur volgt ervaar je hoe en waarom dit gebeurt. Maar je zet ook praktische stappen om jouw “opgeblazen digitale gevoel” te verminderen.

Hoe start je met de detox?

Het 8-dagen plan vraagt elke dag een klein beetje tijd van je. Het enige dat je nodig hebt, zijn de apparaten die je gebruikt (laptop, smartphone, tablet) en toegang tot het internet. Iedere dag heeft een andere invalshoek en eindigt met een Data Detox Challenge. Die brengt je weer een stukje verder.

Meer lezen over dit onderwerp?