De mooiste wandelingen in de winter

Gepubliceerd op: 14 december 2020 14:19

De boswachters van Staatsbosbeheer hebben de mooiste wandelroutes van Nederland al voor je uitgestippeld. Wandel je deze winter mee langs hun favoriete paden?

Wandel veilig

Met een thermoskan koffie of warme chocolademelk in je rugzak ben je alvast goed voorbereid. Daarnaast blijft het belangrijk elkaar de ruimte te geven. Dus mijd drukke gebieden en drukke tijdstippen en ga weg als je ziet dat het ergens lastig wordt om 1,5 meter afstand te bewaren. 

De natuur beleven in de winter

De wandelroutes van Staatsbosbeheer laten je ruige zijpaadjes nemen waar je anders voorbij zou lopen. Sturen je de heuvel op voor het mooiste uitzicht. Laten je de natuur echt beleven.
Of je nu kiest voor een korte of een lange route, dichtbij of juist wat verder weg: je komt op de mooiste plekken van Nederland.

Makkelijk te downloaden

Staatsbosbeheer maakt de mooiste wandelroutes in zijn gebieden beter toegankelijk. Je kunt als wandelaar de routes makkelijk thuis al downloaden, inclusief plattegrond. Je ziet meteen hoe lang de route is en of de hond mee mag.
Aan het begin van elk boswachterspad staat een paal met daarop een QR code en een link waarmee de route ook gedownload kan worden. Sommige routes zijn bewegwijzerd, sommige niet.

Elk seizoen de mooiste paden

Op Staatsbosbeheer.nl/boswachterspaden staan 48 routes, verspreid over heel Nederland. Elk seizoen komen er nieuwe boswachterspaden bij.
Er zijn paden voor mensen die er even ‘tussenuit’ willen, maar ook langere afstanden voor avonturiers. Het bijzondere aan de boswachterspaden is dat boswachters voor elk van de vier seizoenen de mooiste routes van dat seizoen selecteren.

Wandelboeken in de online bibliotheek

Ga nú vast oefenen voor het NK Plassen Stampen 2021