De beste reisapps volgens onze MediaCoach

Gepubliceerd op: 12 juni 2019 13:48

Vakantiebieb

Een koffer vol e-books, moeiteloos een vreemd menu vertalen en onderweg al een reisblog bijhouden. Reisapps zijn een must voor een zorgeloze vakantie. Onze MediaCoach tipt zes gratis apps.

Lekker lezen en luisteren

Natuurlijk mogen onze eigen apps niet ontbreken. Voor een vakantie vol leesplezier neem je met de VakantieBieb-app meer dan 50 e-books overal met je mee. Er is van alles wat: spanning, chicklit, literatuur en informatief. Op 1 juni is de VakantieBieb geopend voor kinderen en jongeren. Op 1 juli komen de e-books voor volwassenen erbij.

Lekker luisteren

Met de Luisterbieb-app kun je genieten van de beste luisterboeken en luistercolleges, waar en wanneer jij dat wilt. Je hoeft niet online te zijn: als je een luisterboek eenmaal in de app hebt gezet, kun je het offline beluisteren.

Altijd een woordenboek bij de hand

Als er een offline vertaal-app is die iedereen moet hebben, dan is het wel Google Translate. Je downloadt de taal die je nodig hebt, richt je camera op de tekst die je wilt omzetten en jouw vertaling is in een oogwenk klaar. De vertalingen van meer dan 100 talen worden steeds beter. Locals zullen het ook altijd waarderen als je iets probeert te zeggen in hun taal. 

Met de ANWB onderweg

Alles wat je onderweg nodig hebt, zit in de ANWB Onderweg-app: verkeersinformatie, ANWB File Alert bij vertraging op opgeslagen routes, een betrouwbare routeplanner en parkeertarieven in meer dan 160 gemeentes in Nederland. Sommige functies zijn uitsluitend voor ANWB-leden.

Open Street Map

Om overal te kunnen navigeren en kaarten te bekijken is OsmAnd (OSM Automated Navigation Directions) een geweldige app. OsmAnd maakt gebruik van de uitstekende gratis en wereldwijde kaarten van OpenStreetMap (OSM). Alle kaarten kunnen op het toestel bewaard worden voor offline gebruik. OsmAnd biedt navigatie met stemaanduidingen en beeldweergave voor auto, fiets en voetganger.

Bloggen tijdens je vakantie

Onthoud de leuke momenten van je reis met Journi Blog, de app voor fotoverslagen waarmee je herinneringen maakt die je altijd bijblijven. Leg je ervaringen vast als prachtige kaarten en tijdlijnen. Als je wilt, kun je ze daarna afdrukken als fotoboek waarmee je kunt pronken bij vrienden en familie.