Gratis cursus Werken met de e-overheid

Gepubliceerd op: 20 november 2017 10:30

De overheid gaat digitaal. U ook? Inwoners van IJsselstein kunnen zich nu aanmelden voor de gratis cursus Werken met de e-overheid.

De overheid doet steeds meer via internet en ook u kunt daar gebruik van maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Maar veel mensen weten niet hoe dat werkt of vinden het nog wat moeilijk.

Daarom bieden de gemeente IJsselstein, de Bibliotheek Lek & IJssel en Stichting Pulse samen deze speciale beginnerscursus aan waarin u leert werken met de elektronische overheid. Deelname is gratis!

Wat leert u in de cursus?

• Een DigiD aanvragen én gebruiken
  • Inloggen op overheidswebsites, bijvoorbeeld van het UWV en de Belastingdienst
  • Informatie zoeken en vinden, bijvoorbeeld over uw AOW
  • Zelf online uw zaken regelen, bijvoorbeeld uw verhuizing doorgeven, een huurtoeslag aanvragen of digitaal een afspraak maken met de gemeente.

Ook in Vianen

In Vianen wordt deze cusus al sinds maart aangeboden aan de inwoners, door de gemeente Vianen, de Bibliotheek Lek & IJssel en Stichting Welzijn Vianen.