Corona-update

Gepubliceerd op: 21 april 2021 09:45

Door de verlenging van de lockdown blijven onze vestigingen voorlopig gesloten. In Houten-Centrum, IJsselstein, Leerdam en Vianen is afhalen mogelijk, na insturen van het bestelformulier. In Ameide en Lexmond hebben we tijdelijke service-uren voor inleveren en voor reserveringen ophalen.

Blijf lezen en voorlezen!

Leen gratis e-books en luisterboeken bij de online Bibliotheek. Is digitaal lezen voor jou geen optie? Dan kun je terecht bij onze AfhaalBieb.

Online blijven we open

Onze vestigingen zijn gesloten, maar met de online Bibliotheek kan je gelukkig gewoon doorlezen en luisteren. Met meer dan 30.000 e-books en meer dan 4000 luisterboeken is er voldoende keus voor kinderen en volwassenen. En er zijn nog meer online mogelijkheden, zoals de Voorleeshoek.

AfhaalBieb

Jeugdleden en mensen die niet digitaal kunnen lenen en lezen, kunnen boeken bestellen in de AfhaalBieb. Dat werkt anders dan reserveren via de catalogus: geef je bestelling door via het speciale bestelformulier.

Tijdelijke service-uren in Ameide en Lexmond

Tijdens deze service-uren kun je boeken inleveren (en andere geleende materialen) en/of een reservering ophalen (alleen als je per e-mail bericht hebt gekregen).

Ameide: elke woensdag van 10.00 - 14.00 uur
Lexmond: elke donderdag van 10.00 - 14.00 uur

Tereugbrengen van geleende boeken en andere materialen kan in de volgende vestigingen:

• Houten-Centrum, IJsselstein, Leerdam en Vianen: in de inleverbussen of -kratten
  • Ameide: elke woensdag van 10.00 - 14.00 uur
  • Lexmond: elke donderdag van 10.00 - 14.00 uur

Reserveringen

Bestel je boeken voor de AfhaalBieb via dit bestelformulier (dus niet via de knop 'Reserveren' in onze catalogus).
Als het boek dat je zoekt niet aanwezig is in jouw Bibliotheek, kun je het eventueel reserveren via de catalogus. Maar let op: het afhalen gaat via het formulier van de AfhaalBieb. Vink daarop aan dat je een reservering komt ophalen. Wij zorgen er dan voor dat het boek al is uitgeleend op je pas, zodat je het zonder verdere handelingen kunt meenemen. Zo kunnen we jou het snelst en veiligst van dienst zijn.

• Alle activiteiten in de Bibliotheek zijn voorlopig afgelast.
  • Sommige activiteiten kunnen we online houden. Kijk in onze agenda.
  • De taallessen gaan waar mogelijk online door.

Vragen en bereikbaarheid

Meer informatie over corona

Wil je meer informatie over het coronavirus? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid: rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19.