Weer open vanaf 20 mei

Gepubliceerd op: 18 mei 2021 10:30

Wat een feest: op donderdag 20 mei gaan onze deuren weer open. Op een veilige manier, net als voor de sluiting. Zien we je gauw weer?

Openingstijden

Bijna alle vestigingen zijn vanaf donderdag 20 mei weer open, op dezelfde tijden als voor de sluiting.

De Bibliotheek Houten-Schoneveld blijft voorlopig gesloten. En de Bibliotheek in Ameide is voorlopig op zaterdag dicht.

We hebben je gemist!

Vijf maanden lang hebben we jullie moeten missen. Een veel te lange tijd als je het ons vraagt. We zijn dus blij dat we jullie weer mogen ontvangen.

Vanaf donderdag 20 mei kun je weer werken, studeren en gebruik maken van de computers. Ook de leestafel gaat weer open.

Maatregelen blijven nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo zijn wij verplicht om iedereen te registreren die de Biblitoheek bezoekt, komt werken of studeren óf gebruik komt maken van de computer. Ook mandjes en mondkapjes zijn verplicht voor alle bezoekers. Een overzicht van alle maatregelen vind je verderop op deze pagina.

Ook dit is weer mogelijk

• Een aantal activiteiten kan weer doorgaan. Met een beperkt aantal bezoekers en verplichte aanmelding vooraf. Kijk in de agenda voor meer informatie over de activiteit van jouw keuze.
  • De (computer)werkplekken zijn toegankelijk (na reservering en registratie).
  • De leestafel is weer open.
  • Het koffiezetapparaat staat weer aan.
  • En je kunt gebruik maken van de printer/scanner op de vestiging.

Dit zijn de maatregelen die nu gelden:

Registratie

Iedereen die de Bibliotheek bezoekt moet zich registreren. Ook als je alleen een boek komt lenen. Bezoek je een activiteit? Of wil je werken, studeren of gebruik maken van de computer? Dat kan! Maar ook dan moet je je registreren en is het verplicht om een plekje te reserveren. Het reserveren van een plek kan bij de informatiebalie.
Registratieformulieren liggen bij de ingang van de Bibliotheek. Of print het formulier alvast thuis, vul het in en neem het mee.

Mandje verplicht

Nadat je jezelf geregistreerd hebt, moet je verplicht een mandje meenemen. Zijn de mandjes op? Dan wacht je buiten tot er weer een mandje beschikbaar is. Dit geldt ook voor mensen die komen werken, studeren of die gebruik willen maken van een computer. In sommige kleinere vestigingen zijn er geen mandjes. Daar staat aangegeven hoeveel bezoekers tegelijk aanwezig mogen zijn.

Mondkapje verplicht

Het dragen van een mondkapje is verplicht (vanaf 13 jaar). Heb je geen mondkapje bij je? Vraag ernaar bij de informatiebalie.
Maak je gebruik van een werkplek of computer? Dan kun je je mondkapje afdoen als je op je werkplek zit.

En natuurlijk gelden ook de volgende basisregels:

• Kom zoveel mogelijk alleen.

Bekijk details van

• Desinfecteer je handen met de gel die voor je klaarstaat.

Bekijk details van

• Leen doelgericht. Bedenk vooraf wat je wilt lenen.

Bekijk details van

• Vergeet je bibliotheekpas niet. Gebruik de uitleencomputers om zelf te lenen.

Bekijk details van

• Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.

Bekijk details van

• Blijf thuis als je verkouden bent of griepklachten hebt. Ook als iemand bij jou thuis koorts heeft of benauwd is.

Bekijk details van

• Houd 1,5 meter afstand. In de Bibliotheek en daarbuiten.

Meer informatie over corona

Wil je meer informatie over het coronavirus? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid: rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19.