Blijf lezen, digitaal of met de AfhaalBieb

Gepubliceerd op: 13 januari 2021 12:30

Door de verlenging van de lockdown blijven onze vestigingen gesloten t/m 9 februari. In Houten-Centrum, IJsselstein, Leerdam en Vianen is afhalen mogelijk, na insturen van het bestelformulier.

Blijf lezen en voorlezen!

Leen gratis e-books en luisterboeken bij de online Bibliotheek. Is digitaal lezen voor jou geen optie? Dan kun je terecht bij onze AfhaalBieb.

Online blijven we open

Onze vestigingen zijn gesloten, maar met de online Bibliotheek kan je gelukkig gewoon doorlezen en luisteren. Met meer dan 30.000 e-books en meer dan 4000 luisterboeken is er voldoende keus voor kinderen en volwassenen. En er zijn nog meer online mogelijkheden, zoals de Voorleeshoek.

AfhaalBieb

Jeugdleden en mensen die niet digitaal kunnen lenen en lezen, kunnen boeken bestellen in de AfhaalBieb. Dat werkt anders dan reserveren via de catalogus: geef je bestelling door via het speciale bestelformulier.

Terugbrengen kan in de inleverbussen of -kratten in onze vestigingen Houten-Centrum, IJsselstein, Leerdam en Vianen.

Reserveringen

Bestel je boeken voor de AfhaalBieb via dit bestelformulier (dus niet via de knop 'Reserveren' in onze catalogus).
Als het boek dat je zoekt niet aanwezig is in jouw Bibliotheek, kun je het eventueel reserveren via de catalogus. Maar let op: het afhalen gaat via het formulier van de AfhaalBieb. Vink daarop aan dat je een reservering komt ophalen. Wij zorgen er dan voor dat het boek al is uitgeleend op je pas, zodat je het zonder verdere handelingen kunt meenemen. Zo kunnen we jou het snelst en veiligst van dienst zijn.

Activiteiten

• Alle activiteiten in de Bibliotheek zijn tot en met dinsdag 9 februari afgelast.
  • Sommige activiteiten kunnen we online houden. Kijk in onze agenda.
  • De taallessen gaan waar mogelijk online door.

Vragen en bereikbaarheid

Meer informatie over corona

Wil je meer informatie over het coronavirus? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid: rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19.