BoekStart-coach bij het consultatiebureau

Gepubliceerd op: 18 april 2018 16:00

Voorlezen vanaf de babytijd is heel belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Daarom kunnen ouders nu op het consultatiebureau in Vianen kennismaken met de BoekStart-coach.

In samenwerking met Consultatiebureau Vianen (Rivas Zorggroep) is de Bibliotheek Lek & IJssel in Vianen een nieuwe service gestart aan ouders van jonge kinderen: de BoekStart-coach. De twee organisaties werken al jaren samen in het BoekStart project, dat nu met de BoekStart-coach is uitgebreid. Je kunt BoekStart-coach Karina van Zon wekelijks treffen in de wachtruimte van het consultatiebureau.

Op 17 april officieel van start gegaan

De samenwerkingsovereenkomst daarvoor is dinsdag 17 april ondertekend door Annemarie Doesburg (Bibliotheek Lek & IJssel) en Suzan Kooy (Jeugdgezondheidszorg Rivas Zorggroep).

Op de foto van links naar rechts: Irena Dumancic (Projectleider Jeugd, Bibliotheek Lek & IJssel), Renate Zekveld (Jeugdarts, Rivas Consultatiebureau Vianen), Suzan Kooy (Teamleider Jeugdgezondheidszorg Rivas Zorggroep), Karina van Zon (BoekStart-coach, Bibliotheek Lek & IJssel)

Wat doet de BoekStart-coach

De BoekStart-coach is een opgeleide leesconsulent van de Bibliotheek die met jonge ouders in gesprek gaat over het lezen en het belang van het lezen en voorlezen. De BoekStartcoach laat hen in de wachtruimte ook kennis maken met een mooie collectie prentenboeken en geeft (voor)lees- en boekentips. Een display met BoekStart-folders in verschillende talen mag niet ontbreken.

Ze nodigt ouders uit de Bibliotheek te bezoeken om samen met hun kindje de wereld van prentenboeken te gaan ontdekken. Ze ontvangen dan een BoekStart-koffertje met inhoud en kunnen meteen prentenboeken uitzoeken om mee naar huis te nemen.

De BoekStart-coach is een echte spin in het web. Ze kan ouders ook informeren over verschillende (taal)activiteiten binnen het Taalhuis Vianen en eventueel doorverwijzen. Het project is mede mogelijk gemaakt door Stichting Lezen.