BoekStart-coach bij het consultatiebureau

Gepubliceerd op: 21 maart 2018 16:00

Voorlezen vanaf de babytijd is heel belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Daarom kunnen ouders nu op het consultatiebureau in IJsselstein kennismaken met de BoekStart-coach.

Op de foto: BoekStart-coach Ilona Potter.

In samenwerking met Consultatiebureau IJsselstein (GGD Regio Utrecht) is de Bibliotheek Lek & IJssel in IJsselstein een nieuwe service gestart aan ouders van jonge kinderen: de BoekStart-coach. De twee organisaties werken al jaren samen in het BoekStart project, dat nu met de BoekStart-coach is uitgebreid. Je kunt de BoekStart-coach Ilona Potter wekelijks treffen in de wachtruimte van het consultatiebureau.

Op 21 maart officieel van start gegaan

Op woensdag 21 maart hebben Annemarie Doesburg (namens de Bibliotheek) en Lambertha Seijbel (namens GGD Regio Utrecht) in het Consultatiebureau de samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Wat doet de BoekStart-coach

De BoekStart-coach is een opgeleide leesconsulent van de Bibliotheek die met jonge ouders in gesprek gaat over het lezen en het belang van het lezen en voorlezen. De BoekStartcoach laat hen in de wachtruimte ook kennis maken met een mooie collectie prentenboeken en geeft (voor)lees- en boekentips. Een display met BoekStart-folders in verschillende talen mag niet ontbreken.

Ze nodigt ouders uit de Bibliotheek te bezoeken om samen met hun kindje de wereld van prentenboeken te gaan ontdekken. Ze ontvangen dan een BoekStart-koffertje met inhoud en kunnen meteen prentenboeken uitzoeken om mee naar huis te nemen.

De BoekStart-coach is een echte spin in het web. Ze kan ouders ook informeren over verschillende (taal)activiteiten binnen het Taalhuis IJsselstein en eventueel doorverwijzen. Het project is mede mogelijk gemaakt door Stichting Lezen.