19 november gaan we weer open

Gepubliceerd op: 18 november 2020 10:30

Goed nieuws: op donderdag 19 november mogen wij onze deuren weer openen. Op een veilige manier, net als voor de sluiting. Zien we je gauw weer?

Openingstijden

Bijna alle vestigingen zijn vanaf donderdag 19 november weer open, op dezelfde tijden als voor de sluiting.

De Bibliotheken in Houten-Centrum, Leerdam, Vianen en IJsselstein zijn voorlopig op vrijdag open tot 17.00 uur.

De Bibliotheek Houten-Schoneveld blijft voorlopig gesloten.

We zijn blij dat we weer open mogen!

We vonden het jammer dat we de afgelopen 2 weken opnieuw onze deuren moesten sluiten. Maar gezondheid gaat boven alles!

Gelukkig konden wij in deze periode de AfhaalBieb weer openen, voor iedereen die niet of lastig online kan lezen. Honderden leden hebben daarvan gebruik gemaakt. Nu onze deuren weer open gaan, sluit de AfhaalBieb weer.

Maatregelen blijven nodig, om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Mandjes en mondkapjes zijn verplicht voor alle bezoekers. Een overzicht van alle maatregelen vind je verderop op deze pagina.

Ook dit is weer mogelijk

• Een aantal activiteiten kan weer doorgaan. Met een beperkt aantal bezoekers en verplichte aanmelding vooraf. Kijk in de agenda voor meer informatie over de activiteit van jouw keuze.
  • De (computer)werkplekken zijn toegankelijk (na reservering en registratie).

Houd je aan deze maatregelen:

Mandje verplicht

Een bezoek aan de Bibliotheek is alleen mogelijk met een mandje. Zijn de mandjes op? Dan wacht je buiten tot er weer een mandje beschikbaar is. Dit geldt ook voor mensen die komen werken, studeren of die gebruik willen maken van een computer.
In sommige kleinere vestigingen zijn er geen mandjes. Daar staat aangegeven hoeveel bezoekers tegelijk aanwezig mogen zijn.

Mondkapje verplicht

Het dragen van een mondkapje is verplicht (vanaf 13 jaar). Heb je geen mondkapje bij je? Vraag ernaar bij de informatiebalie.
Maak je gebruik van een werkplek of computer? Dan kun je je mondkapje afdoen als je op je werkplek zit.

Bij langer verblijf registreren, werkplek reserveren

Kom je om boeken of andere materialen te lenen of terug te brengen? Dan is registratie niet nodig.
Iedereen die een activiteit bezoekt of langer verblijft in de Bibliotheek, moet zich registreren. Registratieformulieren liggen bij de ingang van de Bibliotheek.
Wil je gebruik maken van een computer of werkplek? Reserveer vooraf een plek via de informatiebalie.

• Kom zoveel mogelijk alleen.

Bekijk details van

• Desinfecteer je handen met de gel die voor je klaarstaat.

Bekijk details van

• Leen doelgericht. Bedenk vooraf wat je wilt lenen.

Bekijk details van

• Vergeet je bibliotheekpas niet. Gebruik de uitleencomputers om zelf te lenen.

Bekijk details van

• Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.

Bekijk details van

• Blijf thuis als je verkouden bent of griepklachten hebt. Ook als iemand bij jou thuis koorts heeft of benauwd is.

Bekijk details van

• Houd 1,5 meter afstand. In de Bibliotheek en daarbuiten.

Meer informatie over corona

Wil je meer informatie over het coronavirus? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid: rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19.