Bibliotheken weer gesloten

Gepubliceerd op: 15 december 2020 12:30

Al onze vestigingen zijn nu gesloten, tot en met 19 januari. Maar gelukkig kun je online blijven lezen en luisteren. En in het nieuwe jaar gaat de AfhaalBieb weer open.

Ondanks alles wensen we jou een warme Kerst en een mooi begin van het nieuwe jaar!

AfhaalBieb

Mensen die niet digitaal kunnen lenen en lezen, kunnen vanaf zaterdag 2 januari weer boeken bestellen in de AfhaalBieb.

Waarom pas 2 januari? Onze medewerkers en vrijwilligers hebben veel en vaak moeten schakelen tussen de normale dienstverlening, de AfhaalBieb en andere vormen van dienstverlening. Dit heeft veel van hen gevraagd. Daarom geven we onze medewerkers en vrijwilligers een adempauze. Zo kan de dienstverlening in het nieuwe jaar weer met nieuwe energie en enthousiasme opgestart worden.

Lenen

• Vanaf zaterdag 2 januari kun je jouw bestelling weer doorgeven op het bestelformulier van de AfhaalBieb. Die is er alleen voor jeugdleden en mensen die niet digitaal kunnen lezen.
  • Vanaf dinsdag 5 januari kun je weer vooraf bestelde boeken ophalen in de vestiging in IJsselstein, Houten-Centrum, Leerdam en Vianen.

• Terugbrengen is nu niet mogelijk, alle inleverbussen zijn gesloten.
  • Terugbrengen is ook niet nodig. De leentermijn van alle geleende materialen is voor iedereen verlengd tot en met woensdag 27 januari.
  • Wil je toch graag jouw geleende materialen inleveren? Dat kan vanaf maandag 4 januari in de inleverbussen of -kratten in onze vestigingen.

Reserveringen

• Je kunt nog steeds een reservering plaatsen in de catalogus.
  • Heb je van ons bericht gekregen dat er een reservering voor jou klaar staat? Ook die kun je afhalen via de AfhaalBieb, vanaf 5 januari. Vink dit aan op het bestelformulier.

• Alle activiteiten zijn tot en met dinsdag 19 januari afgelast.
  • De taallessen worden waar mogelijk online voortgezet.
  • Vanaf maandag 4 januari kijken wij of en zo ja, welke andere activiteiten er weer opgestart kunnen worden.

Online blijven we open

Onze vestigingen zijn gesloten, maar met de online Bibliotheek kan je gelukkig gewoon doorlezen en luisteren. Met meer dan 30.000 e-books en meer dan 4000 luisterboeken is er voldoende keus voor kinderen en volwassenen. En er zijn nog meer online mogelijkheden, zoals de Voorleeshoek.

Vragen en bereikbaarheid

Meer informatie over corona

Wil je meer informatie over het coronavirus? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid: rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19.