Bibliotheken opnieuw gesloten wegens corona

Gepubliceerd op: 4 november 2020 13:30

Vanaf donderdag 5 november zijn we opnieuw een tijdje gesloten, naar verwachting tot en met zaterdag 21 november. Maar online blijven we open! En voor wie niet of lastig digitaal kan lezen, openen we dinsdag 10 november weer de AfhaalBieb.

We vinden het jammer dat we opnieuw onze deuren moeten sluiten, maar gezondheid gaat boven alles. Hierin volgen wij uiteraard de landelijke richtlijnen.

Bedankt voor je begrip! We hopen je snel weer te kunnen verwelkomen in één van onze vestigingen.

Wat betekent dit voor jou?

• Al onze vestigingen zijn gesloten en alle activiteiten in onze vestigingen zijn geannuleerd, naar verwachting tot en met zaterdag 21 november.
  • Wil je toch boeken en/of andere geleende materialen inleveren? Dat kan via de inleverbussen.
  • De inleverbus bij de Bibliotheek Houten-Schoneveld is gesloten. Gebruik de inleverbus bij de Bibliotheek Houten-Centrum.
  • Je kunt boeken blijven reserveren. Eerder gereserveerde boeken kun je ophalen via de AfhaalBieb, of zodra de Bibliotheek weer open is.
  • Wil je blijven lezen en luisteren? Via onlinebibliotheek.nl kun je e-books en luisterboeken lenen.
  • Voor Pressreader vind je de hotspot buiten bij de Bibliotheek. Na elke inlog blijft Pressreader nog steeds niet 7 dagen, maar wel 60 dagen lang beschikbaar voor thuisgebruik.

Online blijven we open

Onze vestigingen zijn gesloten, maar met de online Bibliotheek kan je gelukkig gewoon doorlezen en luisteren. Met tienduizenden e-books voor kinderen en volwassenen en duizenden luisterboeken is er voor iedereen voldoende keus. En er is nog veel meer!

AfhaalBieb

Update maandag 9 november: Inmiddels staan alle lichten op groen! Vanaf dinsdag 10 november is de AfhaalBieb weer open. Je kunt nu weer bestellen.

Voor mensen die niet of lastig online kunnen lenen en lezen, gaat de AfhaalBieb opnieuw open in Houten-Centrum, Leerdam, Vianen en IJsselstein. Deze service is met name bedoeld voor ouderen en kinderen.

Uiteraard houden wij rekening met alle RIVM richtlijnen, zodat jouw en onze gezondheid geen gevaar loopt.

Heb je vragen?

Kijk hieronder bij de Vragen & antwoorden. Staat jouw vraag daar niet bij?

Vragen & antwoorden

Ik wil graag blijven lezen, waar kan ik terecht?

Je kunt gebruik maken van de online Bibliotheek. Je vindt hier tienduizenden e-books voor je pc, mobiel, tablet of e-reader en duizenden luisterboeken voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Of je kunt gebruik maken van de AfhaalBieb in Houten-Centrum, IJsselstein, Leerdam en Vianen. Deze service is vooral bedoeld voor mensen die moeite hebben met digitaal lezen en voor kinderen.

Waar kan ik nu terecht voor het terugbrengen van materialen?

In Houten-Centrum, IJsselstein en Vianen kun je boeken of andere materialen in de inleverbus buiten inleveren. In Leerdam kun je alle materialen terugbrengen in het inleverkrat. Inleveren in alle andere vestigingen is momenteel niet mogelijk.

Er staat een gereserveerd boek voor mij klaar. Wanneer kan ik dat ophalen?

Heb je bericht ontvangen dat jouw reservering voor je klaar staat in Houten-Centrum, IJsselstein, Leerdam of Vianen? Dan kun je het ophalen via de AfhaalBieb. Vink op het bestelformulier aan dat je een reservering komt ophalen.

In de andere vestigingen kun je nu geen reserveringen ophalen, maar ze blijven voor je op de reserveringsplank staan. Zodra jouw bibliotheek weer open is, kun je ze ophalen.

Hoe zit het met de activiteiten, inlopen en spreekuren in de bibliotheken?

De activiteiten, spreekuren en inlopen gaan niet door zolang onze bibliotheken gesloten zijn.

Kan ik nog terecht bij de 'winkel' van Uit in IJsselstein?

Nee, de 'winkel' van Uit in IJsselstein is ook gesloten. Je kunt wel bellen of mailen:
Uit in IJsselstein, T. 030 6887273, E. info@uitinijsselstein.nl.
Of kijk op de website ijsselstein.nl.

Gaat de huiswerkbegeleiding van Fit4School in de bibliotheek nog door?

Ja, de huiswerkbegeleiding van Fit4School in de Bibliotheek IJsselstein gaat gewoon door. Je krijgt hierover bericht van Jacqueline Koster.
Wil je meer weten over huiswerk- en studiebegeleiding? Neem contact op met Fit4School: bel naar 06 81346005 of stuur een bericht via dit contactformulier.

Meer informatie over corona

Wil je meer informatie over het coronavirus? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid: rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19.