Extra maatregelen tegen corona

Gepubliceerd op: 1 oktober 2020 11:30

De landelijke coronamaatregelen zijn aangescherpt. Daarom nemen wij ook in de Bibliotheek extra maatregelen.

Er kan nog veel

• Alle activiteiten gaan voorlopig door.
  • De werkplekken blijven voorlopig toegankelijk (na reservering en registratie).
  • In de Bibliotheek Houten-Centrum kun je voorlopig geen gebruik maken van de publiekscomputers. In onze andere vestigingen kan dat wel (na reservering en registratie).
  • Lenen en terugbrengen kan zonder registratie. Houd wel je bezoek zo kort mogelijk. Zoek en/of reserveer bijvoorbeeld vooraf via onze website wat je wilt komen lenen.

Gebruik van mandje weer verplicht

Een bezoek aan de Bibliotheek is alleen mogelijk met een mandje. Zijn de mandjes op? Dan wacht je buiten tot er weer een mandje beschikbaar is. Dit geldt ook voor mensen die komen werken, studeren of die gebruik willen maken van een computer.

In sommige kleinere vestigingen zijn er geen mandjes. Daar staat aangegeven hoeveel bezoekers tegelijk aanwezig mogen zijn.

Mondkapje verplicht

Met ingang van zaterdag 3 oktober is het dragen van een mondkapje verplicht (vanaf 13 jaar). Heb je geen mondkapje bij je? Vraag ernaar bij de informatiebalie.
Maak je gebruik van een werkplek of computer? Dan kun je je mondkapje afdoen als je op je werkplek zit.

Bij langer verblijf registreren, werkplek reserveren

Iedereen die een activiteit bezoekt of langer verblijft in de Bibliotheek, moet zich registreren. Registratieformulieren liggen bij de ingang van de Bibliotheek.
Kom je om boeken of andere materialen te lenen of terug te brengen? Dan is registratie niet nodig.

Wil je gebruik maken van een computer of werkplek? Dan zul je die vanaf maandag 5 oktober moeten reserveren. Dat kan bij de informatiebalie.

Natuurlijk blijven ook deze maatregelen van kracht:

• Kom zoveel mogelijk alleen.

Bekijk details van

• Desinfecteer je handen met de gel die voor je klaarstaat.

Bekijk details van

• Leen doelgericht. Bedenk vooraf wat je wilt lenen.

Bekijk details van

• Vergeet je bibliotheekpas niet. Gebruik de uitleencomputers om zelf te lenen.

Bekijk details van

• Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.

Bekijk details van

• Blijf thuis als je verkouden bent of griepklachten hebt. Ook als iemand bij jou thuis koorts heeft of benauwd is.

Bekijk details van

• Houd 1,5 meter afstand. In de Bibliotheek en daarbuiten.

Meer informatie over corona

Wil je meer informatie over het coronavirus? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid: rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19.