Gratis leesgame Yoleo

Gepubliceerd op: 4 september 2019 10:43

Yoleo

Hoe krijg je kinderen die niet van lezen houden met hun neus in de boeken? Door lezen leuk te maken! Yoleo is gratis voor jeugdleden van de bibliotheek.

Yoleo motiveert kinderen om te lezen

Lezen met Yoleo is makkelijk. De tekst wordt getoond én voorgelezen. Een soort karaoke dus. Duizenden kinderen maken al met veel plezier gebruik van Yoleo.

Punten verdienen

In de digitale boekenkast van Yoleo vind je tachtig populaire jeugdboeken. Je bepaalt zelf het lettertype, de -grootte en het leestempo. En luisterend lees je mee. Hoe meer je leest, hoe meer punten je verdient om je virtuele kamer op te pimpen of verder te komen in het spel.

Gratis voor jeugdleden van de bibliotheek

Het enige wat je nodig hebt, is een lidmaatschap en je pasnummer van de bibliotheek. Heb je nog geen bibliotheekabonnement? Geen punt, voor kinderen tot 18 jaar is dat helemaal gratis!

Liever een schoolaccount?

Yoleo biedt kinderen (van ongeveer 8-12 jaar) in en buiten de klas ondersteuning bij het zelfstandig lezen. Heb je kinderen in de klas die moeite hebben met lezen? Met Yoleo wordt lezen makkelijker en kunnen kinderen zelf aan de slag.