Gratis toegang tot 7400 kranten en tijdschriften

Gepubliceerd op: 27 januari 2020 15:40

De Bibliotheek Lek & IJssel lanceert voor iedereen die de Bibliotheek bezoekt, de gratis tool PressReader. Met PressReader haalt de Bibliotheek meer dan 7400 internationale kranten en tijdschriften uit 100 verschillende landen in 54 talen in huis.

Aanbod voor anderstaligen, veellezers en studenten

De Bibliotheek bereikt met PressReader een grote groep anderstaligen, die graag een krant of tijdschrift in de eigen taal wil lezen en het nieuws van thuis wil blijven volgen. Hiermee bevorderen wij het ‘Thuis’- gevoel dat wij als Bibliotheek uit willen stralen. Ook voor veellezers en mensen met een specifieke interesse (zoals fotografie, gaming of auto’s) of bijvoorbeeld voor studenten die onderzoek doen, is de PressReader een mooie aanvulling op het bestaande aanbod van de Bibliotheek. 

In de Bibliotheek en thuis

PressReader bevat meer dan 7000 kranten en tijdschriften uit 100 verschillende landen in 54 talen. De volledige inhoud, actueel en met een archief tot 90 dagen. In alle vestigingen is PressReader op de pc’s beschikbaar. Bezoekers kunnen ook de mobiele app installeren op hun smartphone of tablet. Daarmee hebben zij na elk bibliotheekbezoek een week lang thuis de mogelijkheid om kranten en tijdschriften te downloaden en thuis of onderweg te lezen. 

Kwaliteitskranten en ‘special interest’ tijdschriften

PressReader omvat vele kwaliteitskranten, zoals The Daily Telegraph, National Herald Tribune, Le Figaro, El Mundo, Handelsblatt en ook het NRC Handelsblad. De volledige kranten worden gepresenteerd in de originele opmaak. De meest recente exemplaren zijn te lezen, maar PressReader bevat ook een archief tot 90 dagen terug. Ook zijn er ruim 25 categorieën met ‘special interest’ tijdschriften. Liefhebbers van koken, kunst of sport en lezers van ‘Business Magazines’ kunnen hun hart ophalen met tijdschriften van over de hele wereld.