25 boekentips voor kinderen van 7-12 jaar

Gepubliceerd op: 9 juli 2019 12:01

Makkelijk Lezen Tip25 2019

Niet alle kinderen pakken makkelijk uit zichzelf een boek. Speciaal voor deze kinderen is er een lijst met 25 aantrekkelijke, uitnodigende en toegankelijke titels: de Makkelijk Lezen tip 25.

Makkelijk Lezen

Het gaat bij de Makkelijk Lezen TiP25 om boeken die aantrekkelijk, toegankelijk en uitnodigend zijn voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar die moeite hebben met lezen. Zo is er voor elk wat wils: boeken met weetjes, strips, spannende of grappige verhalen, graphic novels, moppen, theaterleesboeken, luisterboeken en speciale ‘makkelijk-lezen’ boeken.

Speciale boeken, luisterboeken en films

In de Bibliotheek vind je leuke boeken die toch makkelijk te lezen zijn. Niet te dik, in een speciaal lettertype, met minder moeilijke woorden of met wat 'legere' bladzijden. Je herkent ze aan het oranje etiket Makkelijk Lezen.

Genieten van verhalen kan ook op een andere manier: met luisterboeken of verfilmde boeken. Ook die leen je gratis in de Bibliotheek. Tip: Bekijk eerst de film en lees daarna het boek, doordat je al een hoop weet wordt het lezen makkelijker!