Nederland Leest - 1 tot en met 30 november

Nederland leest

De Bibliotheek leest de toekomst: Robotica
Een eeuw geleden was het nog sciencefiction, maar nu zijn ze er echt: robots. Je vindt ze in fabrieken en bedrijven, maar ook steeds vaker in het dagelijks leven. Denk aan de uitleenrobots in bibliotheken, de automatische stem als je naar een klantenservice belt en de zorgrobot. Wat betekent de komst van robots voor de samenleving? Worden mensen straks ook machines? En krijgen we straks ook robotliteratuur, boeken geschreven door robots? Die vragen staan centraal tijdens Nederland Leest 2017

Lees, praat en doe mee! Kom in november naar de Bibliotheek en krijg het boek Ik, robot van Isaac Asimov cadeau.
Het boek is beschikbaar in de Bibliotheek IJsselstein en de Bibliotheek Vianen, zo lang de voorraad strekt.

Nederland Leest ook digitaal
Bent u bibliotheeklid? Dan kunt u Ik, robot als e-book lenen in de Online Bibliotheek.

 • Ik, robot

  Een psycholoog blikt in 2057 terug op haar leven waarin ze veel met robots heeft gewerkt. Ze ontmoette een verliefde robot, één die dronken was, maar ook twijfelende of bewust van zichzelf geworden robots. 

  Hoewel sommige verhalen in de bundel al meer dan een halve eeuw geleden geschreven werden zijn ze qua inhoud, stijl en humor nog steeds actueel. Een spannend boek met ook nog echte breinbrekers!

  Ik, robot verscheen in 2004 ook als film (I, Robot) met Will Smith in de hoofdrol.

  Ik, robot verscheen in 2004 ook als film (I, Robot) met Will Smith in de hoofdrol. Ik, robot verscheen in 2004 ook als film (I, Robot) met Will Smith in de hoofdrol.
 • Isaac Asimov

  Isaac Asimov (1920 – 1992) is misschien wel de grootste sciencefictionauteur aller tijden. Daarnaast doceerde hij biochemie aan de universiteit van Boston. Hij was de grondlegger van de robotica en kwam met drie belangrijke wetten die nog steeds als basis dienen voor het denken over robots.

 • Handige leeswijzer

  Op de website van Nederland Leest vindt u een leeswijzer met handige, extra informatie over het boek en de auteur.

 • Nederland Leest

  Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne. Sinds 2016 staat niet langer één boek centraal maar een thema. In 2016 was dat democratie, in 2017 robotica.

  Leden van de bibliotheek kunnen, onder het motto 'geef je mening, krijg een boek' een gratis boek ophalen in de deelnemende bibliotheek. Mét de aansporing het te lezen en er met anderen over te praten.

  Nederland Leest werd voor het eerst georganiseerd in 2006.

   

Workshop Robots voor Ukkies

Jong en oud samen mediawijs! In de Week van de Mediawijsheid (17 t/m 24 november) kan iedereen, van 4 tot 104 jaar, op een speelse ontdekkingsreis met minirobots in de gratis workshop Robots voor Ukkies.

Kom ook naar de Bibliotheek IJsselstein of Vianen en maak kennis met de eerste stappen in het programmeren van robots.

Agenda Nederland Leest

Er zijn op dit moment geen artikelen over dit onderwerp beschikbaar.